Veel kaarten, geen doelpunten in Rome

Dirk Pieters

AS Roma en Olympique Lyon speelden woensdagavond 0-0 gelijk in het Stadio Olimpico. Geen doelpunten, wel een hele boel gele kaarten; elf om exact te zijn. Het werd een wedstrijd met veel duels en weinig kansen tot groot ongenoegen van de aanwezige supporters.

In de eerste helft was het Franse Lyon het dichtst bij een openingsdoelpunt, maar de vrije trap van Juninho belandde uiteindelijk op de paal. Ook aan de overkant was het even later bijna raak, maar Mancini zag zijn schot van richting worden veranderd. Weg kans en weg openingstreffer.

Roma bleef aan het einde van de eerste helft komen, maar ook Daniele De Rossi kreeg de bal niet voorbij doelman Gregrory Coupet. In de tweede helft kwamen bijna alle kansen uit vrije trappen. Vooral Juninho en Totti kregen verschillende mogelijkheden, maar steeds stonden de doelmannen op de juiste plaats. Zowel Coupet als Doni moesten enkele keren gepast ingrijpen, maar deden dat voortreffelijk; zo bleef het uiteindelijk 0-0. Op 6 maart volgt de retun in het Stade Gerland. Lyon zal het dan moeten doen zonder de diensten van Jérémy Toulalan, de middenvelder is dan geschorst.