Schaars: 'Belgische scheidsrechters doen het goed'

Schaars: 'Belgische scheidsrechters doen het goed'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In België liggen de Belgische scheidsrechters bijzonder zwaar onder vuur, maar in het buitenland blijven ze graag gezien. Zo ook in Nederland. Stijn Schaars, één van de bepalende figuren bij topclub AZ Alkmaar, noemde de Belgische scheidsrechters afgelopen zondag "een verrijking voor het Nederlandse voetbal."

Schaars zei dat naar aanleiding van de wedstrijd AZ - Ajax, waar de Nederlandse referee Jan Wegereef voor heel wat discussie zorgde. Schaars pleitte prompt in het programma Studio Voetbal voor Belgische scheidsrechters. "Ik vind dat de Belgische scheidsrechters het bijzonder goed doen", stelde Schaars. "Ze hebben meer autoriteit, ze volgen ook een bepaalde structuur waardoor iedereen weet waar ze aan toe zijn. De Belgen laten zich minder beïnvloeden, ze gaan meer hun gang en volgen meer hun eigen lijn. Ze zijn gewoon heel consequent, en dat maakt hen erg goed."

Ook Frank De Bleeckere werd afgelopen weekend gelauwerd om zijn optreden in de Champions League - wedstrijd Real Madrid - Bayern München. De Europese pers noemde hem zelfs een kandidaat voor de finale. Toch liggen de scheidsrechters in eigen land bijzonder zwaar onder vuur. Zo uitte Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht afgelopen weekend nog zware kritiek op het scheidsrechterskorps en deden eerder figuren als Georges Leekens en Ivan De Witte hetzelfde. Op zijn minst vreemd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties