Interview Van Hemert over Antwerp en Standard

Dirk Pieters
| 0 reacties
Van Hemert over Antwerp en Standard
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com ging een dag voor de bekerwedstrijd tussen Antwerp en Standard op zoek naar één van de nieuwkomers op de Bosuil en kwam zo terecht bij Roel Van Hemert. De jonge ex-speler van Dender EH kwam tijdens de winterstop over naar de Great Old. De verdediger speelde zijn eerste wedstrijd en staat nu voor enkele belangrijke wedstrijden met zijn nieuwe club. De bekerwedstrijden tegen Standard, de uitmatch op KV Kortrijk en de topper thuis tegen KV Mechelen. Een ideaal moment voor een gesprek dachten we.
 
Roel kan je je even voorstellen voor de mensen die het tweedeklasse voetbal niet zo volgen: "Ik ben Roel van Hemert, 22 jaar en een tweevoetige verdediger. Ik ben met voetballen begonnen bij Hilvaria, een club in Hilvarenbeek (een dorp in de buurt van Tilburg). Ik werd op mijn zevende gescout door eersteklasser Willem II, daar heb ik mijn gehele opleiding genoten. Op mijn achttiende tekende ik een tweejarig profcontract. Daarna heb ik 2 seizoenen voor derdeklasser KV Turnhout gespeeld, waar ik weggekocht werd door FCV Dender. Vervolgens kwam ik na een half seizoen bij Antwerp terecht."
 
Hoe waren voor jou de eerste weken op de Bosuil en je eerste wedstrijden?
 
"Mijn eerste weken zijn me fantastisch bevallen. Een geweldige club met een enorm grote ambitie en een fantastische achterban. Het is fantastich om te mogen uitkomen voor zo'n club. Er heerst een uitstekende sfeer en iedereen wil tot het uiterste gaan om de streefdoelen van Antwerp te halen dit seizoen en daar wil ik mijn steentje graag aan bijdragen."
 
Hoe verloopt de samenwerking met de andere verdedigers en ook de spelers van Manchester United?
 
"De samenwerking verloopt uitstekend. Het maakt niet uit uit welk land een speler komt, het gaat er tenslotte er om dat iedereen dezelfde voetbaltaal spreekt en dat is zo het geval op de Bosuil. Volgens mij heeft Antwerp nog steeds de minst gepasseerde verdediging van de reeks en de best scorende aanval, dat zegt genoeg over de samenwerking onderling in het team."
 
Wat voor gevoel geeft het om te spelen voor zoveel volk thuis, én op verplaatsing?
 
"Een heerlijk gevoel. Iets wat ik nog nooit eerder meemaakte behalve tijdens Antwerp – Dender (3-0). Een enorme ruggesteun voor het team als je zowel thuis als op verplaatsing zo wordt gesteund door de fantastische supporters die de club heeft. Wij als team hopen dat ze dat blijven doen tot aan de laatste wedstrijd tegen Dender, want in de laatste periode van de competitie kan een 12e man wel eens beslissend gaan zijn in de strijd om de titel."
 
Zie je erg uit naar de bekerwedstrijd tegen Standard en de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen? 15.000 toeschouwers die staan zingen en brullen.
 
"Ja, echt enorm! Een fantastische wedstrijd in uitstekende omstandigheden en natuurlijk een geweldige ambiance! En het is weer een wedstrijd waarin je je kan meten met de betere spelers die in België rondlopen. Voor ons als team natuurlijk een mooie gelegenheid om te kijken waar we staan. We zien het natuurlijk zeker niet alleen als een snoepwedstrijd, er zijn ook prijzen mee te winnen. Dus we zullen zeker voluit voor de winst gaan en ons een zo gunstig mogelijke uitgangspositie proberen te verschaffen voor de terugwedstrijd over 2 weken."
 
Twee keer winnen tegen Standard en een ronde verder, of toch maar punten pakken tegen Kortrijk en Mechelen en uit de beker liggen?
 
"Dan moet ik toch zeggen dat ik liever 6 punten heb in de competitie, dan dat we een ronde verder bekeren. De competitie heeft voor ons prioriteit, die 6 punten in die topwedstrijden zouden wel eens heel belangrijk kunnen zijn in de strijd om de titel, want gezien ons programma, zijn die 6 punten heel belangrijk. Alles wat we in de beker kunnen rapen is meegenomen en kun je zien als een bekroning van een tot nu toe zeer mooi seizoen en als een cadeau aan de supporters die ons elke wedstrijd massaal steunen!"
 
Wat zijn je toekomstplannen? Nog een tijdje bij Antwerp of zie je de club als een springplank naar een grote Europese competitie?
 
"Ik heb een contract voor 2,5 seizoen getekend. En ik voel me thuis bij Antwerp. Een eer om voor de club te mogen spelen. Het zou fantastisch zijn om met deze club over te gaan naar eerste klasse. Ik ambieer altijd het hoogste plafond maar naar de toekomst kijken doe ik nooit, we leven nu en op dit moment voetbal ik met heel mijn hart voor Antwerp. Wat de toekomst brengt, zien we later wel."
 
Omschrijf de Great Old voor jou in vijf woorden?
 
"Ambitieus, Massaal, Overweldigend, Winnaars, Topclub."
 
Als laatste vraag: Heb je ooit bijnamen gehad bij andere voetbalclubs?
 
"Sinds ik in België ben komen voetballen word ik bij elke club De Witte
genoemd vanwege mijn licht blonde haren. Ik vind het wel een leuke bijnaam, voordat een wedstrijd begonnen is ben ik de eerst die opvalt bij de tegenstander. (lacht)" [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties