Wedstrijdverslag 3 Prov B - ovl 25/02/2007

Hendrik De Vriesere

Serskamp - Smetlede.

Een zeer belangrijke zege voor de bezoekers. Omdat ze zou zicht houden op de redding. In de 19' opende Bogaert voor Smetlede, maar net voor rust kon de gelijkmaker op het bord geprikt worden De Meyer 1-1 bij de rust. Na de koffie kreeg Smetlede een strafschop deze werd omgezet door Goeman. Braeckman zorgde dan voor de geruststelling om in de 55' nog eens het leder tegen de netten te duwen. Maar bij de thuisploeg werden dan twee spelers uitgesloten dit waren, Brondeel en DE Pauw. Toch konden ze nog een doelpunt scoren in de 73' via Verhelst, de eindstand 2-3.

SK.Oostakker - T.Melle.

De thuisploeg was baas in eigenhuis, maar vond nauwelijks openingen om te scoren. Op een late kopbal van De Baere(89') werd de wedstrijd beslist en versierde ze de zege. Een defensief ingesteld T.Melle werd zou afgestraft, de eindstand 1-0.

C.Melle - Azalea.

Het werd een logische gelijkspel na een evenwichtige match en dit op een zwaar terrein. Het eerste doelpunt viel in de 25' voor de thuisploeg Van Gheluwe was de afwerker van dienst. In de tweede helft kon Cornelis de gelijkmaker op het bord prikken. Maar beide ploegen gaven zich nog niet verloren want als Bauwens in de 77' C.Melle aan winst bracht 2-1. Kwam er een uitsluiting voor De Schepper met tien verder, maar Preys kon daarna nog een 2-2 uit de brand slepen en dit werd de eindstand.

Heusden - Naz/Eke.

Een wedstrijd die alle kanten uitkon maar het bleef 0-0 tot aan de rust. Na de pauze drukte Naz/Eke met het gevolg dat er twee spelers van de thuisploeg werden uitgesloten met name Maes en Van De Velde. Zou konden de bezoekers tweemaal scoren in de 60' De Smet en in de 74' De Maertelaere, eindstand 0-2.

Overmere - Laarne.

Een streekderby met vele kansen voor beide ploegen. Het was Laarne die eerst op voorsprong kwam via De Cocker 16', maar de thuisploeg kon al snel tweemaal tegen scoren 32' Dierick en 36' De Baets tevens ook de ruststand 2-1. In blessure tijd bezorgde Matthijs voor een late opdoffer om de de eindstand op 2-2 te brengen.

VSV.Gent - Erperondegem.

Een gemakkelijke zege voor een gedreven thuisploeg tegen Erperondegem. Banovic scoorde driemaal. De andere doelpunten werden gescoord door De Zutter, Bulteel en Dauw. De eer werd op het bord gebracht door De Saedeleer die wel een tegen doelpunt maakte in de 80' de eindstand 7-1.

St.Muide - KFCO.Gent.

Op een praktisch onbespeelbaar terrein verzilverde St.Muide drie kansen op rij. In de 5' en 12' scoorde De Keyer, daarna was het de beurt aan Chebil die afwerker was om de 3-0 ruststand vast te leggen. Na rust kon Olympia tegen scoren via De Bruyker, maar misste daarna een strafschop om de aansluiting te maken. Tevens konden ze niet profiteren van de twee uitsluitingen van de thuisploeg om dichter bij te komen. Het was Mabrouk die de doodsteek gaf in de 85' en zou werd het het nog 4-1 na 90'.

Moortsele - SK.Kalken.

Na een evenwichtige eerste helft nam Kalken de overhand. Impens zorgde voor de openingstreffer 0-1. Toen Van De Viere de borden in evenwicht bracht in de 15' was alles herleid tot het verleden. In de tweede periode maakten Impens en Matthijs het verschil zoudat de eindstand op 2-5 werd afgeklokt.