Wedstrijdverslagen 3 prov A.-OVL 25/02/2007

Hendrik De Vriesere

FC.Zelzate - Hansbeke.

In een evenwichtige wedstrijd kon Hansbeke net voor rust op voorsprong komen via Verstraete 0-1. FC.Zelzate kwam na rust grettig uit de kleedruimte. Duwde het gaspedaal in en zo kantelde de partij, een strafschopdoelpunt van Pacquet in de 63' en een gelijkestand 1-1. In de laatste vijf minuten kon de thuisploeg het laken naar zich trekken met een zege, dit werd gesccord door De Waele, eindstand 2-1.

Lembeke - Wippelgem.

In een zeer aantrekkelijke eerste helft bleven beide ploegen scoorloos. In een sterke tweede helft overdonderde Lembeke de tegenstander. Het werd 1-0 door Dolleslaghers en amper daarna 1-1 van Vooren. Toen kon de thuisploeg afstand nemen met twee doelpunten op rij van Djadi( 58' en 88') en De Witte( 74'). Bij Wippelgem werd doelman Ketels nog uitgesloten(rood), eindstand 4-1.

Poesele - Knesselare.

De thuisploeg kon geen vuist maken op het spel van Knesselare. In de 15' opende De Smet de score. In de tweede helft verdubbelde De Poorter de winst voor de bezoekers. Een verdiende zege de eindstand werd 0-2.

Belzele/Evergem - St.Kruis Winkel.

Voor Belzele lieten sommige spelers de ruime kansen liggen om een voorsprong uit te bouwen. Sergeant zorgde voor de 1-0, maar net voor rust was alles over te doen 1-1 via De Tollenaere. Na rust was de druk van de thuisploeg hoog want ze liepen uit naar 3-1, doelpunten van Van Hyfte en Detemmerman. Maar tot in het slot kwart bleef het erg spannend met nog een aansluitingstreffer in de 85' van Willems, maar de eindstand bleef zoals het was 3-2.

Vinkt - Bassevelde.

In de eerste helft namen de bezoekers het hef in handen. Met een doelpunt in de 25' via Ingels. In de tweede periode stelde de thuisploeg orde op zaken, met doelpunten van Haerrens en Vanderplaetsen. Maar Bassevelde kwam nog langzij in de 75' door Schatteman. Ondanks de uitsluiting van Careel wist Vinkt de volle buit binnen te halen. In de 85' was het terug Vanderplaetsen die de eindstand vastlegde 3-2.

Watervliet - Zaffelare.

We kregen een zeer aantrekelijke wedstrijd op Watervliet. Zaffelare kwam wel al in de 10' op voorsprong via Thomas 0-1. Daarna begon de thuisploeg aan een remonte, en op nog geen drie minuten tijd stonden ze op voorsprong 15' Van De Vyver en in de 19' Rubens. In de tweede helft hield Watervliet stand en dat op karakter en tevens een belangrijke overwinning, eindstand 2-1.

St.Laureins - Zeveren.

DE thuisploeg hield gelijke tred over gans de wedstrijd. Maar Zeveren werkte af aan honderd procent. In de 1' was het al raak via De Clerck. In de 20' verdubbelde Vanderbeken de score 0-2 tevens de ruststand. Daarna probeerde St.Laureins iets terug te doen maar ze konden niet scoren. DE bezoekers gingen op de counter op zoek naar een derde goal die kwam er in de 76' via Naert. Een moe gestreden thuisploeg kreeg eer voor werk met een doelpunt van Roets in de 78', eindstand 1-3.

FC.Kleit - SLV.Zelzate.

De leider in de reeks SLV.Zelzate kwam goed weg in een spectaculaire wedstrijd op het terrein van Kleit. De thuisploeg trof maar liefst vier keer het doelkader, dit waren Diet, Thuys, Heyse en Vandegeuchte die waren de pechvogels. Zelzate liep wel uit in de eerste helft met twee doelpunten, DE Waele en Boudry 0-2 ruststand. In de tweede helft kon Alleman milderen vanop de stip 1-2. Toen doelpunten bij de vleet 1-3 via De Wolf, 1-4 door Boudry, de verdienstelijke ploeg kreeg dan nog een strafschop in de 77' die werd omgezet door Diet 2-4. Naar het einde toe kon De Waele van Zelzate en Diet voor Kleit de eindstand vastleggen 3-5. Waarbij de leiders wel een kaarsje mag laten branden, omdat hun naaste concurrent( Bassevelde) hun wedstrijd verloor op Vinkt.