FC.Eeklo in de slotfase gevloerd door Olsa Brakel.

Hendrik De Vriesere
| 0 reacties
FC.Eeklo in de slotfase gevloerd door Olsa Brakel.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor zou 1.100 toeschouwers op de Zandvleuge kreeg leider FC.Eeklo , Olsa Brakel op bezoek een Oost-Vlaamse derby om de strijd naar het kampioenschap. In een slordige passing wedstrijd van beide ploegen, kwam de eerste kans voor Coppens van Olsa Brakel maar die besloot in de voeten van Bracke waar in eerste instantie Guillemaere over de bal trapte. Als de thuisploeg een anval opgang bracht met het trio Maesschalck, Mertens en Gijsel die dan in één tijd de bal op de slof nam maar besloot nipt naast. Met veel fouten kon je niet spreken van een mooie partij. In de 38' terug een openkans voor FC.Eeklo, op een vrijetrap van Tresonie die de rechter vleugel bediende waar De Maesschalck het leder op de kop van Jorgen Hebberecht schilderde maar die ging over. In de laatste minuut kwam Olsa Brakel nog eens opzetten hun eerste schot tussen de palen Van Den Bussche maar die besloot naast, 0-0 de ruststand.

  In de tweede helft was het niet veel beter, het eerste gevaar kwam er in de 62' een doorsteekpas van Vanderbeck, Beerens wilde de bal stiften maar Bracke kwam goed tussenbeide. Amper iets later terug Beerens die op de rug van Ruffolo afweek en Bracke kon nog net de bal uit de hoek duwen. Aan de overzijde Kwam er terug gevaar van Gijsel maar die kon de bal niet onder controle houden en tipte naast. De druk van FC.Eeklo werd erg groot maar op een poging van Joren Hebberecht kon Browaeys de bal uit zijn doelkader houden. Maar als die de tweedemaal kon aanleggen in de 84' door de benen van een verdediger was de bezoekende doelman verrast en het stond 1-0. Toch bleef Olsa doorgaan als invaller Vandepontseele een afstandschot loste moest Bracke die bal over tippen. Deze hoekschop leverde daarna de gelijkmaker op, Coppens rechtstreeks op doel eerst op de lat gekopt door Antheunis maar in de rebound kon Coppens toch afwerken 1-1. In de slotfase viel het verdikt voor de thuisploeg, terug op hoekschop kon Van Den Bussche door de defensie trappen en Bracke was voor de tweemaal gevloerd.

    Doelpunten : 84' Jorgen Hebberecht (1-0), 87' Coppens (1-1), 90' Van Den Bussche (1-2).

     Geel : Pruyt ( Olsa Brakel)
     Rood : Geen.

  KFC.Eeklo : Bracke, Van Boven, Tresonie, Joren Hebberecht, De Maesschalck, Gijsel, Mertens, 
                     Minnaert, Ramazan, Ruffolo, Van De Velde (63' Lootens).

  Olsa Brakel : Browaeys, Guillemaere, Moreels (76' Vandepontseele), Van Den Bussche, Coppens, Antheunis, Pruyt (46' Sarpong), Boydens (46' Vanderbeck), T'Jampens, De Groote, Beerens.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties