Man Utd en Chelsea spelen replay

Kevin Vanbuggenhout

Dit weekend werden de kwartfinales van de FA Cup afgewerkt. Blackburn Rovers en Watford zijn al zeker van een plaats in de halve finales. Watford schakelde met moeite Plymouth, het laatste overgebleven team uit de Championship, uit. Blackburn duwde Man City nog dieper in de put. Manchester United en Chelsea werden tot een replay gedwongen.

Middlesbrough - Manchester United 2-2

In de kwartfinales van de FA Cup had Man United een lastige trip naar Middlesbrough voor de boeg. Maar halverwege de eerste helft kwam Manchester verdiend op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Giggs schoot Rooney laag in de linkerhoek binnen. Middlesbrough trachtte wel wat beter in de match te komen, maar Man U leek zonder al te veel problemen de rust te halen. Plots verslikte de verdediging van United zich in een voorzet van DowningArca kopte de bal terug voor doel en Cattermole trapte binnen: 1-1. Vlak na rust stond Middlesbrough al op voorsprong. Boateng kopte een hoekschop van Downing aan de tweede paal vrij binnen. Man United kwam langszij via een strafschopdoelpunt van Ronaldo. Scheidsrechter Styles had de bal op de stip gelegd na handspel van Boateng. Man United kwam daarna wel nog aan enkele mogelijkheden, maar daar ging geen concreet gevaar van uit. In een replay op Old Trafford moet deze ontmoeting beslist worden.

Chelsea - Tottenham Hotspurs 3-3

Tottenham begon uitstekend en stond al na vijf minuten 0-1 voor. Defoe legde af voor Lennon, die speelde de bal in de loop van Berbatov en de Bulgaar schoot binnen. Via Lampard kwam Chelsea op gelijke hoogte. Enkele minuten later stond Chelsea alweer achter door een own-goal van Essien. Negen minuten voor rust leek Tottenham zowaar gewonnen spel te hebben. Ghaly zette zich door en plaatste de bal laag in doel: 1-3. Chelsea probeerde nog wel in de eerste helft de aansluitingstreffer te bemachtigen, maar Tottenham hield stand. Tottenham bleef wel meedoen in de tweede helft en miste zelfs de kans op 1-4. In de 71ste minuut kwam Chelsea toch op 2-3 door een tweede doelpunt van Lampard. Tottenham werd nu met zijn rug tegen de muur geduwd, Chelsea domineerde in de slotfase van de wedstrijd. Vier minuten voor affluiten kopte Drogba de bal voor doel en de ingevallen Kalou dwong de replay af.

Blackburn - Manchester City 2-0

In een magere eerste helft opende Blackburn de score. De verdediging van Man City kon een voorzet van Warnock niet ontzetten en Mokoena schoot binnen. In de 69ste minuut werd doelpuntenmaker Mokoena met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Maar Man City bracht te weinig om Blackburn in verlegenheid te brengen. In blessuretijd benutte Derbyshire een voorzet van Peter. De druk op Stuart Pearce, de manager van Manchester City, wordt groter en groter.

Klik hier voor het apart verslag van Blackburn - Man City

Plymouth Argyle - Watford 0-1

In de 21ste minuut mocht Bouazza een lage voorzet van Kabba binnenschieten. In het laatste kwartier van de eerste helft ging Plymouth nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar Watford haalde de rust met een 0-1 voorsprong. Plymouth schoot furieus uit de kleedkamers en drukte Watford met de rug tegen het eigen doel. Watford-doelman Foster had enkele knappe saves in huis. Watford doorstond de storm en prikte naar het einde van de wedstrijd toe nog enkele keren gevat tegen. Plymouth kreeg niet wat het verdiende en ligt uit de FA Cup.