Strijd voor plaatsen 1 en 3 blijft open

Kristof Blomme
| 0 reacties
Strijd voor plaatsen 1 en 3 blijft open
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel de strijd voor de titel als de strijd voor de derde plaats is dit weekend nog niet in een beslissende plooi gelegd. Racing Genk en Anderlecht speelden 1-1 gelijk. Met nog negen speeldagen te gaan tellen de Limburgers nog steeds twee punten voorsprong op paars-wit. Ook de strijd voor de derde plaats ligt weer helemaal open. AA Gent ging immers met het kleinste verschil winnen bij Standard. De kloof bedraagt nu nog amper drie punten. Ook achtervolgers Charleroi en Club Brugge wonnen hun wedstrijd. Zij volgen op zeven punten van Standard. 

Op speeldag 25 namen de nummers 1, 2, 3 en 4 uit het klassement het tegen elkaar op. Racing Genk had het thuisvoordeel tegen Anderlecht. Het werd een felbevochten wedstrijd zonder echte winnaar. Zowel Boussoufa als Frutos moesten even van het veld met een bebloed hoofd na een onzacht contact met de noppen van een tegenstander. Juhasz liep dan weer een spierscheur op. Ook Genk bleef niet gespaard. Man in vorm Haroun moest het veld verlaten met een meniscusletsel, terwijl Bailly last kreeg van de rug. Voor de pauze kwam Anderlecht op voorsprong. Boussoufa stak perfect tussendoor tot bij Frutos, die met links diagonaal afrondde. Dat was meteen het negende doelpunt van het seizoen voor de onvermijdelijke Argentijn. Na de pauze kwam Genk beter in de partij. Het was uiteindelijk invaller Ljubojevic die de thuisploeg op gelijke hoogte kopte. Invaller Tchité had nog de winnende treffer aan de voet, maar hij besloot rakelings naast. De kloof tussen beide ploegen blijft dus twee punten. 

Standard begon aan de partij tegen AA Gent in de wetenschap dat het de strijd om de derde plaats definitief kon beslissen. Bij winst telden de Rouches immers al negen punten meer dan de Oost-Vlamingen. Gent won best om de kloof nog te kunnen overbruggen. Standard was de betere ploeg, maar Herpoel keepte een sterke partij. Vlak na de pauze was het Alin Stoica die zijn ploeg op voorsprong bracht met een afgeweken schot. In de tweede helft drukte Standard wel, maar scoren zat er uiteindelijk niet meer in. De strijd voor plaats drie ligt dus weer helemaal open. 

Ook Charleroi en Club Brugge, die plaats vijf delen, wonnen hun partij. Club haalde het verdiend met 2-0 van Westerlo. Ishiaku scoorde voor en na de pauze voor blauw-zwart. Daarmee bracht hij zijn totaal op zeven. Englebert, die deze week door de pers een 'rotte appel in de kern' werd genoemd, werd nog uitgefloten door het thuispubliek bij zijn invalbeurt. Woensdag staat voor blauw-zwart, bij Kortrijk, een veel belangrijker partij op het programma, met het oog op Europees voetbal. Vrijdag al won Charleroi nipt op eigen veld van Bergen. Halfweg de tweede helft zorgde Akpala voor de enige goal van de partij. In de slotfase scoorde Rabesandratana nog voor Bergen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een vermeende duwfout. Op de beelden was echter te zien dat er eigenlijk niets gebeurde. 

Onderin kan Lierse weer wat hoop koesteren op de redding. De Pallieters haalden het op het Lisp met 3-1 van Roeselare. Janssens bracht de thuisploeg 1-0 voor, maar Oris stelde gelijk. Uiteindelijk verzekerden Jarju en Snelders de overwinning. Beveren ging dan weer met 2-1 onderuit bij Zulte Waregem. Sergeant, voor de pauze, en Matthys, na de koffie, scoorden voor de thuisploeg. In de slotminuut tekende Gervinho voor de aansluitingstreffer, maar het mocht niet meer baten. Volgende week staat er in de degradatiestrijd een levensbelangrijke wedstrijd op het programma. Beveren ontvangt dan Lierse. De kloof tussen beide ploegen telt vijf punten. 

Nog in de kelder van het klassement kon Lokeren opnieuw niet winnen. Het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sint-Truiden. De thuisploeg kwam nog op voorsprong na een eigen doelpunt van Vanczak. Voor de pauze maakte Simaeys gelijk. Uiteindelijk bleef het bij dit gelijkspel, hoewel Sint-Truiden de overwinning eigenlijk wel verdiende. Moeskroen won wel. Germinal Beerschot werd verslagen met 1-0. Fellahi zorgde na een kwartier voor het enige doelpunt met een prachtig schot. Moeskroen is nu dertiende. Brussels en Cercle speelden 0-0 gelijk. Beide ploegen kunnen op beide oren slapen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties