Platini heeft al veranderingen in gedachte

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Platini heeft al veranderingen in gedachte
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Platini, sinds dit jaar de nieuwe voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, is al druk bezig enkele veranderingen in de Europese clubtoernooien te bestuderen. Eventuele wijzigingen zullen wel pas van kracht worden voor het seizoen 2009-2010.

Volgens de Fransman is het voor clubs uit grotere competities te eenvoudig om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Ploegen die derde of vierde eindigen in de grotere competities, stuiten in de voorrondes vaak op kleinere ploegen. Platini wil de grotere landen niet tegenwerken, maar wil wel de balans in de Champions League herstellen. "Misschien moeten de clubs uit de grotere landen die sowieso met drie of vier zijn vertegenwoordigd, eerst tegen elkaar spelen. Ik vind het niet eerlijk dat zij in de kwalificaties nooit tegen elkaar spelen, maar altijd tegen de kleintjes. Wij willen een gevarieerder toernooi en om dat te bereiken, zullen we teams eruit moeten laten. Ik weet niet of de nummers drie en vier uit Spanje, Italië en Engeland belangrijker zijn dan de kampioenen van Polen of Denemarken", aldus Platini.

Platini heeft ook nog een andere maatregel in gedachten. Zo zou hij een verbod willen opleggen dat spelers die uitgeleend worden aan een andere club Europees niet mogen meedoen als hun feitelijke eigenaar in datzelfde toernooi aanwezig is. Hij doelt daarbij waarschijnlijk op de Braziliaanse verdediger Alex die bij PSV speelt, maar werkelijk eigendom is van Chelsea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties