Cole trekt naar tweede klasse

Kristof Blomme
| 0 reacties
Cole trekt naar tweede klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andy Cole speelt de rest van het seizoen in The Championship, de Engelse tweede klasse.  Birmingham neemt de aanvaller op uitleenbasis over van Portsmouth tot het einde van het seizoen. 

Andy Cole heeft het op dit moment niet naar zijn zin bij Portsmouth.  De 35-jarige aanvaller mocht dit seizoen slechts vijf keer in de basis starten. Tweedeklasser Birmingham neemt de ervaren spits nu tot het einde van het seizoen over. Op die manier wil het de promotie naar de Premier League afdwingen. Birmingham is voorlopig tweede in de stand. 

Cole heeft er al een rijkgevulde carrière opzitten.  Begin jaren '90 trok hij van Bristol City naar Newcastle, waar hij twee jaar indruk maakte.  In 70 partijen maakte hij er 55 doelpunten.  In januari 1995 trok hij uiteindelijk naar Manchester United, waar hij zijn beste periode beleefde aan de zijde van Dwight Yorke.  Hij bleef er zeven jaar en won er onder andere de Champions League.  Later speelde hij nog voor Blackburn, Fulham, Manchester City en nu dus Portsmouth. [LG]   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties