Cercle stelde De Boeck voor

Kristof Blomme
| 0 reacties
Cercle stelde De Boeck voor
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft Glen de Boeck voorgesteld als trainer voor volgend seizoen. De Boeck moet Cercle naar de linkerkolom en de kwartfinales van de Belgische beker loodsen. 
Harm van Veldhoven vertrekt eind dit seizoen naar Germinal Beerschot. Cercle moest dus op zoek naar een nieuwe trainer. Er waren zestien kandidaten, die na enkele onderhandelingsrondes werden herleid tot twee: Glen De Boeck en Franky van der Elst. Uiteindelijk viel de keuze van groen-zwart op De Boeck. 

Waarom De Boeck, voorzitter Frans Schotte? "Zijn profiel past bij de vereniging. Hij heeft ambitie, trekt de kaart van de jeugd, wil zich sociaal engageren en wil zich verbinden met Brugge en dus Cercle." Wat is het doel voor volgend seizoen? "We willen de betere middenmoot bereiken en een ploeg vormen voor de linkerkolom. In de beker willen we minstens de kwartfinales bereiken. Bovendien willen we enkele verrassingen realiseren in de competitie."

De Boeck zelf toonde zich heel tevreden met deze kans die hij krijgt. "Dit is een belangrijke stap in mijn carrière. Ik ben blij dat ik de kans krijg bij deze club, eum ... vereniging. Het is een sympathieke, warme vereniging, die gezonde ambitie uitstraalt. Ik hoop hier in de voetsporen te treden van andere jonge trainers." Tot slot bedankte De Boeck ook Franky Vercauteren, van wie hij tot eind dit seizoen nog assistent is bij Anderlecht. 

Enig probleem is dat De Boeck nog geen Pro Licence diploma heeft. Hij zal wel deelnemen aan de eerstvolgende cursus. Tot dan wordt hij bijgestaan door Eddy van de Ven, die wel zo'n diploma heeft. 

Naast het nieuws over De Boeck raakte bekend dat Dany Vandevelde opnieuw keeperstrainer wordt bij Cercle. Franky Mestdagh kreeg immers promotie bij ING en wil zich meer daarop richten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties