WK U-20: VS speelt Polen op een hoopje

Mathias Dumarey

Vannacht zijn de landen op het WK voor spelers onder de twintig jaar begonnen aan hun tweede wedstrijd. Het was vooral uitkijken of Brazilië de verrassende nederlaag tegen Polen in de openingswedstrijd verwerkt had. Zij moesten het nu opnemen tegen het knap voetballende Zuid-Korea.

Polen kon na de overwinning tegen de Brazilianen voetballen op een wolk. Tegen de Verenigde Staten stonden ze voor een tweede lastige opdracht.

USA 6 - 1 POL

De Verenigde Staten maakten op het kunstgras van Montréal brandhout van Polen. In de 5de minuut werd Team USA nog verrast door Dawid Janczyk. Vier minuten later hingen de bordjes alweer gelijk dankzij Danny Szetela. Daarna begon het festival Freddy Adu. Vooral zijn eerste goal halverwege de eerste helft was een pareltje. Hij werd knap diepgestuurd, draaide rond zijn as en krulde de bal voorbij de kansloze Poolse goalie. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Adu hoog in de kruising de 3-1. Na de rust zette de VS zijn meesterschap om in nog eens drie doelpunten. Szetela scoorde zijn tweede, Adu zijn derde en ook Josmer Altidore pikte zijn goaltje mee.

Doelpunten: 5' Janczyk 0-1, 9' Szetela 1-1, 20' Adu 2-1, 45' Adu 3-1, 51' Szetela 4-1, 70' Altidore 5-1, 85' Adu 6-1

BRA 3 - 2 ZKO

Brazilië-Zuid-Korea zat lang op slot maar tien minuten voor de pauze opende Amaral met een schitterende individuele actie de score. Na de rust zette de Seleçao zijn overwicht om in nog twee doelpunten. Alexandre Pato, beter bekend als de eend, was telkens de man op de juiste plaats om af te werken. In de slotfase van de partij kwamen de Aziaten nog gevaarlijk opzetten. Shim Young-Sung kote een hoekschop raak en Shin Young-Rok maakte een individuele actie fraai af.

Doelpunten: 35' Amaral 1-0, 48' Pato 2-0, 59' Pato 3-0, 83' Shim Young-Sung 3-1, 89' Shin Young-Rok 3-2