Wilrijk maakt het G. Beerschot lastig

Steven Bologne
| 0 reacties
Wilrijk maakt het G. Beerschot lastig
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het aangename voetbalweer lokte zo'n 2000 toeschouwers naar de oefenwedstrijd tussen KFCO Wilrijk en Germinal Beerschot. Hernan Losada, Jurgen Cavens, Pieter-Jan Monteyne, Daniel Cruz en King keken aan de zijlijn toe hoe hun team het toch knap lastig had met de eersteprovincialer.

Burgemeester Patrick Janssens en Vlaams acteur Gene Bervoets gaven de aftrap van een partij die maar moeizaam op gang kwam. Het was de thuisploeg dat het eerst kon dreigen maar de lob van Davy Van Gestel miste precisie. Op het kwartier dan eindelijk eens Germinal Beerschot, Tosin Dosunmu baande zich een weg naar binnen maar trapte een metertje naast. Toufik Zerara, die zich veelvuldig in de Kielse acties liet betrekken, haalde knap uit, doelman Philip Deckers (ex-Beveren) tikte het schot al even knap in hoekschop. De lokale defensie bood stevig weerwerk tegen de eersteklasser die dan wel veel druk kon zetten maar moeilijk kansen kon afdwingen. Een afgeweken schot van Kris De Wree rolde ei zo na binnen, wachten op een doelpunt was het tot vlak voor het rustsignaal. Sannarib Malki bood na knap voorbereidend werk de 0-1 aan Zerara, die de kans niet onbenut liet.

Na de pauze was het wachten tot Malki de score iets voorbij het uur kon verdubbelen. De spits van de fusieclub omspeelde doelman Dennis Gys en werkte vanuit een scherpe hoek knap af. Zerara schilderde even later een voorzet op het hoofd van Dosunmu, maar die kopte over. Aan de overzijde toch eens een tegenprik van Wilrijk maar ook Raf Bormans wist zijn kopbal niet binnen het kader te houden. Een kwartier voor tijd kon Germinal Beerschot de marge dan toch vergroten. Eerst tekende Dosunmu voor de 0-3 en vijf minuten later zorgde Vicente Monje voor de 0-4. In de absolute slotfase kon Bram De Roover nog de eer redden voor zijn ploeg na een prima afgewerkte counter: 1-4. [AN]

 
Scheidsrechter: Marc Leysen
Doelpunten: ’44 Zerara 0-1, ’63 Malki 0-2, ’76 Dosunmu 0-3, ’81 Monje 0-4 en ’90 De Roover 1-4
 
Wilrijk: Deckers ('45 Gys), Van Campfort ('45 Bruers), De Doncker, Ooms ('88 Gysels), Bormans ('85 Senaeve), Van Gestel, Delcour ('85 Marchant), Lenaerts, Thijs ('45 De Roover), Pals ('45 Verhoogen) en Malfliet
 
Germinal Beerschot: Steppe ('45 Maes), Vleminckx, Van Dooren, Tormena, Agyeman, De Wree ('65 Vermeerberghen), Dosunmu ('77 Verhoeven), Zerara, Malki ('80 Madah), Wamfor en Milenkovic ('45 Monje)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties