WK U-20: Brazilië staat dicht bij elimatie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20: Brazilië staat dicht bij elimatie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in Groep D, ongetwijfeld de meest interessante poule van allemaal, werden gisteren de laatste groepswedstrijden afgewerkt. Brazilië, helemaal nog niet zeker van kwalificatie, stond voor een erg moeilijke opdracht tegen een Verenigde Staten dat echt indruk maakt.

Ook Zuid-Korea, in deze groep laatste maar mocht het elders zijn ingedeeld ongetwijfeld meedoend voor de prijzen, was nog niet uitgeschakeld. Zij ontmoetten Polen dat volledig werd weggespeeld door de VS, maar nog meedoet voor plaatsing.

 BRA 1 - 2 USA

Josmer Altidore
bewees in de wedstrijd tegen Brazilië dat hij een spits is om in de gaten te houden. Met twee doelpunten besliste hij met de hulp van zijn maatje Freddy Adu de wedstrijd. Brazilië werd dan weer geconfronteerd met de realiteit van het hedendaagse voetbal. Een technisch surplus volstaat niet langer als dat niet gecombineerd wordt met een kracht en tactisch vernuft. Altidore had de VS na 25 minuten al op voorsprong gezet. Brazilië kreeg daarna een resem kansen maar de VS-goalie Chris Seitz stond telkens pal. Enkel in de 64ste minuut slaagde hij er niet in een bal te klemmen en Leandro Lima was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te tikken. Tien minuten voor tijd zorgde Altidore ervoor dat Brazilië alsnog met een nederlaag moest afdruipen en nog hoogst onzeker is over de kwalificatie.

Doelpunten: 25' Altidore 0-1, 64' Leandro Lima 1-1, 81' Altidore 1-2

 POL 1 - 1 ZKO

Polen had de afgang tegen de Verenigde Staten goed verteerd maar ook Zuid-Korea kwam fluks voor de dag. Beide teams konden dan ook beter winnen wilden ze hun verblijf in Canada verlengen. Zowel de Europeanen als de Zuid-Koreanan legden knap voetbal op de mat maar het was Polen dat op slag van rust op voorsprong kwam via Dawid Janczyk, in eigen land al vergeleken met zijn illustere voorganger Zbigniew Boniek. Na de pauze ging Zuid-Korea op zoek naar een oververdiende gelijkmaker en die kwam er ook toen Lee Sang-Ho een blunder in de Poolse defensie afstrafte. De Aziaten gingen maar door in hun jacht op de overwinning en die kwam er ook bijna. Bartosz Bialkowski, de doelman van Polen, schudde echter een wereldsave uit de mouwen na een feitelijk gemaakt kopbaldoelpunt van opnieuw Lee Sang-Ho. Polen stoot door, Zuid-Korea kan de koffers pakken.

Doelpunten: 45' Janczyk 1-0, 71' Lee Sang-Ho 1-1

Eindstand Groep D:
1. Verenigde Staten 3w 9-3 7
2. Polen 3w 3-7 4
3. Brazilië 3w 4-5 3
4. Zuid-Korea 3w 4-5 2

Samenstelling achtste finales:
11/07: 2de groep A - 2de groep C (Edmonton)
11/07: Verenigde Staten - 3de groep B E F (Toronto)
11/07: 1ste groep B - 3de groep A C D (Burnaby)
11/07: 1ste groep F - Tsjechië (Victoria)
12/07: 1ste groep A - 3de groep C D E (Edmonton)
12/07: 2de groep B - 2de groep F (Ottawa)
12/07: Argentinië - Polen (Toronto)
12/07: 1ste groep C - 3de groep A B F (Montréal)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties