Cathcart op leenbasis naar Antwerp

Dirk Pieters
| 0 reacties
Cathcart op leenbasis naar Antwerp
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De jonge Ierse verdediger Craig Cathcart wordt door Manchester United tot 1 januari 2008 uitgeleend aan R. Antwerp FC.
 
Cathcart is de aanvoerder van de Ierse U18 spelers en leidde ManU naar de finale van de FA Youth Cup vorig seizoen, hijzelf speelde echter de finale niet. In februari van dit jaar werd hij nog geselecteerd voor de Europese ploeg die aantrad in de 2007 UEFA-CAF Meridian Beker, een competitie tussen de beste spelers onder de achttien van Europa en Afrika.
 
De verdediger maakte zijn debuut in het eerste team van Manchester United in de FA cup wedstrijd tegen Middlesbrough in maart 2007. Nadat Vidic uitviel met een blessure werd hij als reserve aan de A-kern toegevoegd.
 
Het is de eerste speler van de Engelse club die dit seizoen tijdelijk naar Antwerp verkast. Naar verluidt zou ook Michael Lea, eveneens reserve bij Manchester United overkomen maar dat bericht werd nog niet bevestigd.
 
Vorig seizoen waren er zes spelers op leenbasis op de Bosuil; Campbell, Gibson, Evans, Simpson, Shawcross en Gray. Alex Ferguson had al laten verstaan dat hij zijn selectie groot genoeg wou houden dit seizoen waardoor er dus minder spelers uitgeleend zouden worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties