Barcelona verslikt zich niet in Rangers

Tuur Tuur De Bock

Barcelona heeft autoritair de leiding gegrepen in groep E. In Camp Nou versloeg het voornaamste concurrent Glasgow Rangers met 2-0. De doelpunten werden verzorgd door Thierry Henry en Lionel Messi.

Bij Barcelona stonden Abidal, Milito, Thuram en Puyol in de defensie. Zambrotta moest vlak voor de aftrap afhaken met een letsel aan de knie. Op het middenveld kwam Yaya Touré terug uit blessure en vooraan werd er spektakel verwacht van sterspelers Henry, Ronaldinho en Messi.

Barcelona zette de Rangers al van bij de aftrap vast op hun eigen helft en al na zes minuten leverde dat resultaat. Henry schoof met de elleboog binnen, nadat Messi een voorzet van Ronaldinho slim voor doel kopte.

Ook na de achterstand bleven de Schotten massaal voor doel hangen. Vooral Henry had alle moeite van de wereld om zich vrij te lopen wanneer de Rangers een dubbele verdedigingsgordel opwierpen.

Het was dan ook moeilijk voetballen voor de Catalanen maar vlak voor rust vonden de 3 fantasticos dan toch een gaatje in de Schotse defensie. Henry trok 2 verdedigers naar zich toe en dat liet Ronaldinho de ruimte om na een één-twee met Messi op doel te schieten. Messi mikte de rebound tussen de palen. Beide ploegen gingen rusten met 2-0.

In de tweede helft liet de ploeg van Frank Rijkaard het initiatief aan de tegenstander om op de counter te gaan loeren. Barcelona speelde vrank en vrij en Xavi en Iniesta speelden slim de spitsen aan. Tot een derde doelpunt kwam het echter niet meer en Barcelona speelde de wedstrijd rustig uit. Opvallend was de invalbeurt van de jonge Bojan Krkic op het eind. De achttienjarige Serviër zorgde nog enkele keren voor gevaar.

Barcelona lijkt nu zeker van zijn plaats in de tweede ronde en mag zich nu volledig focussen op de Primera División. Daarin trekt het volgende week naar Getafe.
In groep E voelen de Glasgow Rangers de hete adem van Lyon in hun nek. Stuttgart is uitgeteld met 0 op 12.