Blessurelast en kaartenlast bij Lokeren groeit

Blessurelast en kaartenlast  bij Lokeren groeit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is afwachten met welk elftal Georges Leekens de match van zaterdag op Sclessin zal aanvangen. Sporting Lokeren heeft namelijk te maken met enkele blessures en een aanzienlijk aantal spelers met twee gele kaarten.

Eerder kon u al lezen dat Nebojsa Pavlovic weer geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen Genk. De Serviër scheurde de ligamenten aan de enkel en zal waarschijnlijk een maand out zijn. Zijn natuurlijke vervanger op de positie van verdedigende middenvelder is Ivan Vukomanovic, maar die heeft last van een teenkneuzing. De Serviër zal wel zeer waarschijnlijk fit geraken voor het weekend. Anders staat de Marokkaan Ali Bouabe klaar om eindelijk nog eens te spelen. De middenvelder werd de afgelopen twee jaren fel geplaagd door blessures, maar lijkt nu weer even volledig fit te zijn.

Ook doelman Barry Boubacar Copa sukkelt al geruime tijd met een blessure. De ontsteking aan het scheenbeenvlies weerhoudt de Ivoriaan echter niet om elke week toch te spelen en bovendien sterke prestaties af te leveren. Hassan El Mouataz heeft een contractuur aan de adductoren, voor hem is het afwachten of hij fit geraakt. Ten slotte revalideert de jonge Serviër Milan Stojanovic nog van een operatie aan de meniscus.

Ook met schorsingen moet Lokeren opletten. Zaterdag op Standard zit Camara Mbaye de eerste van twee speeldagen schorsing uit. Madi komt echter terug op de rechtsachter. Velen moeten echter oppassen voor een derde gele kaart, wat een schorsing zou opleveren voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Het gaat om onder andere Joao Carlos, die trouwens onterecht zijn tweede gele kaart kreeg tegen Genk. Ook Marcel Mbayo, Killian Overmeire, Patiyo Tambwe, Tshinyama Tiko, Ivan Vukomanovic en ontdekking Mario Carevic, die ook onterecht geboekt werd voor een vermeend handspeldoelpunt op Zulte-Waregem. Nebojsa Pavlovic kan vanzelfsprekend zijn derde gele kaart niet krijgen volgend weekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties