Negende winst op rij voor Turnhout

Rombaux Gunther

KV Turnhout kreeg dit weekend het bezoek van Tongeren. Indien Turnhout de wedstrijd winnend kon afsluiten, kon het bij puntenverlies van leider Luik, de koppositie in Derde B overnemen van de Luikenaars.

Op een door de regen geteisterde grasmat zorgden de bezoekers voor de eerste dreiging. Jongen probeerde van ver KV-doelman Horsten te verrassen, maar die reageerde attent. Turnhout stak enkele minuten later ook zijn neus een eerste keer aan het venster. Ven kopte de bal goed door, maar doelman Franssen was sneller op de bal dan Cicilia. De thuisploeg kreeg even later een hoekschop toegewezen. Janssens bracht de bal voor doel, waar Van Rooy het leer kon binnenknikken. Tongeren kreeg het moeilijk en doelman Franssen moest een schot van Ven in hoekschop werken. De daaropvolgende hoekschop werd tot twee keer toe ontzet, maar uit de tweede rebound verdubbelde Looyens de score, waardoor KV met een 2-0 voorsprong de kleedkamers in mocht.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de thuisploeg. Cicilia bediende Janssens, die haalde uit met een schot dat net over de dwarsligger ging. Na een uur spelen dreef de thuisploeg de score nog verder op. Een schot van Janssens werd door Mbemba in doel verlengd. Tongeren probeerde nu toch wat te combineren en tien minuten later kon Daerden de score milderen tot 3-1. De Eburonen kregen wat nieuwe moed en slaagden erin om goed mee te voetballen, zonder resultaat echter. Het was de thuisploeg daarentegen dat een vierde doelpunt kon scoren. Doelman Franssen verkeek zich op een schot van Cicilia en zag het leer achter zich in doel verdwijnen, waardoor de 4-1 eindcijfers op het bord stonden.

KV Turnhout won zijn negende wedstrijd op rij, terwijl FC Luik op een scoreloos gelijkspel bleef steken tegen Cappellen. Hierdoor nemen de Binken de leiding over van de Luikenaars met één puntje meer. [AN]