Club-Anderlecht van toen: deel 4

Nico Wieme
| 0 reacties
Club-Anderlecht van toen: deel 4
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagmiddag om 13u00 staat met Club Brugge tegen Anderlecht een onvervalste topper op het programma. In deze reportage keren we terug in de tijd.

De afgelopen vijf jaar viel er tijdens de topper tussen Club Brugge en Anderlecht in het Jan Breydelstadion steevast veel te beleven of stond er heel wat op het spel. De laatste vier jaargangen zorgde de kalendermaker er dan ook nog eens voor dat de terugwedstrijd in Brugge geprogrammeerd stond. Dit seizoen mag Anderlecht eerst op verplaatsing spelen. Deze keer voeren wij u mee naar twee seizoenen geleden. In 2005-2006 staat de klassieker tussen Club Brugge en Anderlecht op de 28ste speeldag geprogrammeerd.
 
26 maart 2006
In deze wedstrijd van de laatste kans moet Club absoluut winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de landskroon. Blauw-zwart heeft eind februari en begin maart met meer punten gemorst dan de concurrentie zodat het met een achterstand van drie punten op Standard en vier op Anderlecht aan de topper begint.
 
Paars-wit neemt een droomstart, want na amper acht minuten zorgt Nicolas Frutos, de nieuwe doelpuntenmaker van de Brusselaars, ervoor dat het Jan Breydelstadion verstomt. De bezoekers spelen nu in een zetel. Club moet komen, maar is niet bij machte om Sporting te bedreigen. De tweede helft begint hoopgevend voor de Bruggelingen. Sven Vermant fusilleert van op 30 meter Silvio Proto en Gert Verheyen kopt nog voorlangs. Anderlecht controleert rustig de partij en weer Frutos tikt op het einde de 0-2 binnen nadat Stijn Stijnen een schot van Christian Wilhelmson in zijn voeten had gebokst.
 
Club is uitgeteld voor de titel, zeker als het de week nadien roemloos met 4-1 door AA Gent van het plein gespeeld wordt. Dit is het begin van het einde voor trainer Jan Ceulemans. In diezelfde week wordt hij op straat gezet. Emilio Ferrera neemt over en loodst Brugge dankzij een 13 op 15 naar een UEFA-bekerticket. Eind april telt Anderlecht zijn laatste concurrent, Standard, definitief uit na een 2-0 overwinning thuis tegen de Luikenaars. In zijn eerste volledige seizoen als hoofdcoach pakt Frank Vercauteren met RSCA de titel. Ze behalen 70 punten, vijf meer dan de Rouches en zes meer dan Club Brugge.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties