Ivoorkust en Nigeria naar kwartfinales AC

Nico Wieme
| 0 reacties
Ivoorkust en Nigeria naar kwartfinales AC
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep B van de Afrika Cup werden gisteren de laatste wedstrijden gespeeld. Ivoorkust, dat met 3-0 won van Mali, en Nigeria, 2-0 winst tegen Benin, plaatsten zich voor de kwartfinales.

Ivoorkust – Mali  3-0
Na de geruchten rond pogingen tot omkoping werd deze wedstrijd met argusogen gevolgd. Kwatongen hadden beweerd dat beide ploegen het wel eens op een akkoordje zouden kunnen gooien. Bij een gelijkspel waren de Ivorianen zeker van groepswinst en was ook Mali geplaatst.
 
Snel werd echter duidelijk dat er geen sprake was van een salonremise. De eerste Ivoriaanse aanval was meteen raak. Yaya Touré bracht de bal bij Didier Drogba en de Chelseaspits draaide hem in doel. Na de rust kopte Zoro raak en Boubacar Sanogo zette de 3-0 eindstand op het bord. Lokerendoelman Copa beleefde een rustige avond.
 
Ivoorkust legde tot nu toe een perfect parcours af met een 1-0 overwinning tegen Nigeria, 4-1 winst tegen Benin en nu 3-0 tegen Mali. In de kwartfinales ontmoet het Guinee.
 
Nigeria – Benin  2-0
Nigeria wist dat het een lastige avond zou worden tegen Benin. Alleen winst kon hen nog in de kwartfinales helpen en bovendien mocht Mali niet winnen van Ivoorkust. De Nigerianen deden wat ze moesten doen en zetten Benin simpel met 2-0 opzij. Obi Mikel en Yakubu zorgden voor de doelpunten.
 
Nigeria eindigt zo met vier punten op de tweede plaats in groep B. Dat zijn er evenveel als Mali, maar de Super Eagles kunnen een beter doelpuntensaldo voorleggen. Mali mag zijn koffers pakken. Nigeria treft in de kwartfinales gastland Ghana.
 
Eindstand groep B
          
 
Land
Wed
W
G
V
DV
DT
Punten
1
Ivoorkust
3
3
0
0
8
1
9
2
Nigeria
3
1
1
1
2
1
4
3
Mali
3
1
1
1
1
3
4
4
Benin
3
0
0
3
1
7
0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties