Fadiga is de grootste aanwinst

Yves Dekoning
| 2 reacties
Fadiga is de grootste aanwinst
Foto: © SC

Tijdens de voorbije transferperiode hebben heel wat Belgische clubs zich danig versterkt. De penningmeesters hebben miljoenen moeten klaarleggen.

Zowel de topclubs als de staartploegen hebben redelijk wat spelers aangetrokken. Voetbalkrant vroeg zijn lezers welke speler de beste aankoop is en 800 mensen brachten hun stem uit. Daarvan stemde 40% op Khalilou Fadiga die door AA Gent terug naar België werd gelokt. De Senegalees speelde eerder bij SK Lommel en Club Brugge en moet nu meer ervaring brengen bij de Buffalo's. Op 33-jarige leeftijd kan de dribbelvaardige winger zeker nog voor een surplus zorgen. 

De andere aankopen hinken ver achterop, toch lijkt AA Gent ook in het verliezende kamp te zitten. Volgens 10% van de voetbalkenners deed Anderlecht met de aankoop van Guillaume Gillet de beste zaak. De rechtsback/middenvelder maakte meteen indruk bij Paarswit en is misschien wel verrassend de box-to-box-speler die ze op het Astridpark graag hadden in augustus. Anderlecht kocht bij Racing Genk Thomas Chatelle weg, ook hij kreeg 10% van de stemmen achter zijn naam. 

Racing Genk vond met Barak Itzhaki in Israël al een vervanger voor Chatelle. Volgens 6% van de Vlaamse voetbalfans is dit de beste winteraankoop voor een Belgische ploeg. Ook Lukas Zelenka scoorde bij 6% van de stemmers, hij keerde terug naar Westerlo. Germinal Beerschot plukte Sébastien Chabaud weg bij Charleroi, goed voor 5%. De Zebra's scoorden dan weer met de aankoop van Cyril Théreau. Bij Anderlecht kreeg hij geen kans, maar volgens 4% van de voetbalfans is hij voor Charleroi de gedroomde spits.

Deze poll werd opgesteld voor de transfers van onder meer Luigi Pieroni (Anderlecht) en Alin Stoica (Moeskroen).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties