Vanderbiest: 'Waren vogel voor de kat'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vanderbiest: 'Waren vogel voor de kat'
Foto: © SC

FCV Dender staat momenteel op een veertiende plaats met 26 punten. Dat zijn er zeven meer dan RAEC Bergen, dat op een degradatieplaats staat. Dender had een uitstekende zaak kunnen doen in Wallonië, maar verspeelde in laatste instantie twee punten.

FCV Dender is sinds de komst van trainer Johan Boskamp uit de degradatiezone geklommen. De ploeg had zaterdag zo goed als zeker het behoud kunnen afdwingen door te winnen bij rechtstreekse concurrent Bergen, maar het venijn zat in de staart. Helemaal op het einde gaf Dender nog een puntendeling prijs, waardoor de kloof met Bergen zeven punten blijft. 
"Jammer, maar je moet het over een langere periode bekijken", zegt Frédéric Vanderbiest in Het Nieuwsblad. "Twaalf matchen geleden stond Dender er slecht voor. Ze hadden ons al begraven, we waren een vogel voor de kat. Maar wie laatst lacht, best lacht", klinkt de middenvelder, die in januari overkwam van Roeselare, optimistisch.

De tegenstanders vergelijken Dender vaak met het ploegje dat Johan Boskamp traint voor VT4, FC Nerds. Zestien voetbalonbenullen zullen door de Dendertrainer klaargestoomd worden om het eind april op te nemen tegen een topteam met voetbalvedetten. "FC Nerds roepen ze soms naar ons, naar dat programma op VT4. Maar ik vergelijk Dender liever met mijn ex-ploeg Roeselare: iedereen knokt. Ik durf zelfs te zeggen dat Dender meer talent heeft."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties