Sollied tekent voor twee seizoenen in Friesland

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Sollied tekent voor twee seizoenen in Friesland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is zover. Trond Sollied is volgend seizoen officieel de nieuwe hoofdtrainer van de Nederlanse eredivisionist SC Heerenveen. De Noor tekende een contract voor twee seizoenen in het Abe Lenstra Stadion.

Trond Sollied verlaat dus nu officieel AA Gent en neemt in zijn zog ook Chris Van Puyvelde mee. De directie van Heerenveen ziet in Sollied de ideale opvolger voor Gertjan Verbeek. "Sollied is een internationaal gelouterde trainer die bij meerdere clubs bewezen heeft dat zijn aanpak werkt. Resultaat is belangrijk, maar ook de manier van voetballen. Zijn opvatting over voetbal sluit aan bij de Heerenveen-filosofie. Sollied is een voorstander van offensief en verzorgd voetbal en wil de baas zijn op het veld", staat er te lezen op de website van de Friese vereniging.

"Onze goede ervaringen met Scandinavische spelers hebben een rol gespeeld bij de keuze. Gezien die ervaringen durfden wij het avontuur met een Scandinavische trainer wel aan. Sollied moet voortborduren op de bestaande werkwijze. Op het gebied van kracht- en conditietraining, maar ook met medische begeleiding zijn we vooruitstrevend bezig en dat gaan we niet veranderen omdat er een nieuwe trainer komt", aldus Yme Kuiper, de directeur van Heerenveen.

Sollied is een kampioenenmaker. Hij leidde in het verleden al Rosenborg Trondheim, Club Brugge en Olympiakos Piraeus naar (meerdere) landstitels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties