Kunnen topteams nu wel winnen?

Philippe Crols
| 0 reacties
Kunnen topteams nu wel winnen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Duitse voetbalcompetitie kende vorige week een aantal vreemde uitslagen. De top-5 kon namelijk niet winnen. Deze week hopen de titelkandidaten terug aan te kunnen knopen met een zege. Onderaan staat er met Duisburg - Cottbus een degradatietopper klaar.

Bayern en Bayer kenden zware week
Bayern München staat nog altijd aan de leiding in Duitsland, maar het verging de recordkampioen afgelopen week niet te best. Na de draw op bezoek bij degradatiekandidaat Nürnberg kwam Bayern ook in de UEFA Cup tegen Getafe in eigen huis niet verder dan 1-1. Opnieuw winnen is komende zondag hoe dan ook de boodschap. Tegenstander van dienst is VFL Bochum. Die ploeg heeft niets meer te winnen of te verliezen.

Leverkusen kende zo mogelijk een nog slechtere week. Het verloor vorige week in eigen huis van Frankfurt en in de UEFA Cup liep het tegen Sint Petersburg helemaal verkeerd (1-4). Zondag moet Bayer dan ook nog eens op bezoek bij Borussia Dortmund. Net als Bochum heeft ook Dortmund niets meer te winnen of te verliezen, tenzij de DFB Pokal.

Duisburg - Cottbus is hét degradatieduel
Cottbus staat vijftiende met 23 punten, Duisburg zestiende met 22 punten. Beide teams openen op vrijdag al de speeldag, maar daarom is het duel niet minder belangrijk, integendeel. Eigenlijk moeten beide teams absoluut winnen. Nu al staat vast dat men onderaan met vijf teams zal vechten voor twee plaatsen om het behoud.

Nürnberg pakte vorige week dan wel een punt tegen Bayern, maar het staat wel alleen op de laatste plaats. Een verplaatsing richting Frankfurt is dan niet meteen een leuk cadeau. Zeker niet omdat Eintracht zelfs nog meespeelt in de strijd voor de Europese plaatsen.

Ook de twee andere degradatiekandidaten, Hansa Rostock en Bielefeld, komen dit weekend in actie. Bielefeld krijgt Karlsruhe over de vloer. Met Karlsruhe gaat het de laatste weken niet meer zo goed. Hajnal en co handhaven zich nog net in de linkerkolom. Bielefeld put vertrouwen uit het gelijkspel op bezoek bij HSV.

Hansa Rostock heeft dan weer een moeilijke wedstrijd voor de boeg. Het is dit weekend te gast in Gelsenkirchen. Schalke 04 staat momenteel op een derde plaats en die geeft straks recht op de voorrondes van de Champions League.

Stuttgart wil nog Europa in
Voorts staan er nog twee interessante affiches op het menu. Landskampioen Stuttgart krijgt de nummer twee, HSV, over de vloer. Momenteel is Stuttgart twee punten verwijderd van de Europese plaatsen. HSV staat dan weer op zeven punten van Bayern. Winst is voor beide teams dus een must.

Dat is niet anders voor Werder Bremen. De troepen van Schaaf zitten in een behoorlijke dip en verloren vorige week zelfs in eigen huis van Duisburg. Op bezoek bij Hertha BSC moet het beter.

Ten slotte is er ook nog Wolfsburg - Hannover. Wolfsburg is na een goede reeks plots een kanshebber op Europa. Hannover kan rustig uitbollen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties