Matthäus: 'Ik sta open voor alles'

Nico Wieme
| 0 reacties
Matthäus: 'Ik sta open voor alles'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lothar Matthäus hoopt weldra als trainer in de Bundesliga aan de slag te gaan. Toch zou de voormalige international ook kunnen leven met een job in het buitenland.

“Ik heb altijd gezegd dat het mij zou verheugen om eens in Duitsland mijn kunnen als coach te tonen. Maar ik focus mij niet op de Bundesliga”, zei Lothar Matthäus in Frankfurt am Main. “Ik heb in het buitenland bewezen wat ik kan. Overal waar ik werkzaam was, ben ik vandaag als vriend nog welkom. Dat is zeer belangrijk voor mij”, verklaarde de 47-jarige, die momenteel aan de Duitse Sporthogeschool in Keulen studeert om zijn trainersdiploma te behalen.
 
De komende weken wil de voormalige international onder andere bij Inter Milaan en Werder Bremen stage lopen. Dat door zijn aanwezigheid in Bremen na de slechte resultaten van de jongste weken speculaties zouden kunnen ontstaan, interesseert hem niet. “Als iemand dat zo wil interpreteren, dan kan ik daar echt niets aan doen. Ik heb het zo met Thomas Schaaf (coach van Werder Bremen, nvdr.) afgesproken en ik weet dat ik daar welkom ben.”
 
Waar Matthäus na het behalen van zijn diploma in mei aan de slag zal gaan, is nog een open vraag. “Ik zal naar ieder voorstel luisteren en sta voor alles open”, aldus de ex-trainer van Casino Salzburg. Alleen uit Israël kwam er al een concreet voorstel van Maccabi Netanja. “Er zijn gesprekken geweest, die zeer positief verlopen zijn. Ik heb echter nog geen contract getekend. De opdracht spreekt mij wel aan”, eindigde de wereldkampioen van 1990.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties