Benko vierde aanwinst voor Standard

Nico Wieme
| 46 reacties
Benko vierde aanwinst  voor Standard
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard heeft met Leon Benko zijn vierde aanwinst voor het komende seizoen beet. De Kroaat tekende in Luik een contract voor één seizoen.

Maandagvoormiddag contracteerde Standard Leon Benko voor het komende seizoen. In de overeenkomst met de Kroaat staat ook een optie voor een eventueel bijkomende jaargang.
 
Benko genoot zijn opleiding bij de Kroatische club Varteks. Tussen 2003 en 2006 verdedigde de 24-jarige speler de kleuren van deze ploeg. Daarna werd hij getransfereerd naar het Duitse FC Nürnberg.
 
Door allerlei blessures kwam Benko in Duitsland niet veel aan spelen toe. Zijn eerste doelpunt voor Nürnberg liet de spits pas in november 2007 optekenen. In het UEFA-bekerduel bij de latere winnaar Zenit Sint-Petersburg tekende hij de 2-2-gelijkmaker aan.
 
Benko genoot ook belangstelling van Hadjuk Split en verschillende Griekse en Nederlandse clubs, maar koos uiteindelijk om zijn carrière verder te zetten bij Standard.
 
Alhoewel Standards nieuwste aanwinst niet gekwalificeerd is voor de Supercup aanstaande zaterdag tegen Anderlecht, zal hij wel deel uitmaken van de Europese kern, die aan de UEFA gecommuniceerd dient te worden tegen 7 augustus. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties