Jol geweerd door KNVB

Nico Wieme
| 0 reacties
Jol geweerd door KNVB
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spanningen tussen de Nederlandse Voetbalbond en Dick Jol blijven maar aanhouden. De KNVB heeft de gecontesteerde scheidsrechter officieel verboden om het oefenduel tussen Feyenoord en Excelsior Maassluis te leiden.

De KNVB heeft een dikke streep getrokken door de naam van Dick Jol. Het arbeidscontract van de wedstrijdleider is officieel ontbonden, wat betekent dat Jol geen enkele match meer mag fluiten die door de KNVB georganiseerd wordt. Na zijn laatste uitlatingen over het respectloze gedrag van de bond is de ex-arbiter tevens persona non grata bij de bond.
 
“De regels zijn helder”, zo laat een woordvoerster van de KNVB aan het Algemeen Dagblad weten. “Jol heeft niet langer de status van scheidsrechter, dus mag hij geen wedstrijden meer leiden. Ook niet als het om oefenduels gaat.”
 
Bij Excelsior Maassluis reageert men teleurgesteld. “Jol heeft een conflict met de bond. Wij staan daar buiten. Met die starre houding vecht de KNVB de controverse nu over de rug van Excelsior Maassluis uit”, klaagt Piet van Dijk, bestuurslid wedstrijdzaken.
 
“Al drie, vier weken geleden hebben we afspraken met Jol gemaakt. Onze club bestaat negentig, Feyenoord zelfs honderd jaar. We willen er vrijdagavond een leuk feestje van maken. Daar past een aansprekende scheidsrechter bij. Jol is zo iemand. Wij hebben er toch geen boodschap aan dat Jol ruzie heeft met de bond?” begrijpt Van Dijk de houding van de bond niet.
 
Excelsior Maassluis is niet van plan zich neer te leggen bij de beslissing van de KNVB. “We kunnen niet onder het contract uit. We hebben een zakelijke overeenkomst gesloten met Jol. Dat heb ik de KNVB schriftelijk laten weten. We hebben uit Zeist nog geen reactie gekregen op onze steekhoudende argumenten. Jol zelf wil nog altijd graag naar Maassluis komen”, aldus Van Dijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties