Toppers genoeg in Bundesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
Toppers genoeg in Bundesliga
Foto: © SC

De Bundesliga is komend weekend aan de tweede speeldag toe. Er staat ook meteen heel wat moois op het menu. Wat dacht u bijvoorbeeld van Werder Bremen–Schalke 04 of Dortmund – Bayern München? Met Hoffenheim - Gladbach treffen ook twee nieuwkomers mek

De toppers

Schalke 04 slaagde er vorige week bijna als enige topploeg in om de drie punten te pakken. Fred Rutten zag zijn team vlot winnen van Hannover terwijl de rest punten verloor. Een van die teams was Werder Bremen. Het gaf tot twee maal toe een voorsprong weg in Bielefeld. Voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Schalke 04, kan Werder nog altijd geen beroep doen op Diego die net als Rafinha van Schalke op de Olympische Spelen zit.

Landskampioen Bayern morste vorige week ook al met de punten. Ook de club uit München gaf een voorsprong uit handen, tegen Hamburg. Op speeldag twee wacht er eveneens geen makkelijke partij. Bayern gaat namelijk op bezoek bij Dortmund en die ploeg pakte vorige week de drie punten mee uit Leverkusen.

Zowel Dortmund – Bayern als Werder – Schalke zijn voor zaterdag. Met Stuttgart – Leverkusen staat er een subtopper op het menu. Stuttgart miste zijn start niet, want won vorige week in Gladbach. Leverkusen ging dan weer in eigen huis de boot in tegen Dortmund en zou straks al wel eens met een nul op zes kunnen staan.

De nieuwkomers

Net als vorige week is het ook nu nog altijd uitkijken hoe de nieuwkomers het er van af zullen brengen. Hoffenheim slaagde er vorige week als enige promovendus in om zijn wedstrijd te winnen. Zaterdag krijgt de ploeg van ex-Moeskroenspeler Demba Ba Borussia Mönchengladbach over de vloer. Meteen het eerste duel tussen twee nieuwkomers dus. Gladbach hoopt een nul op zes te vermijden, want vorige week was Stuttgart te sterk voor het elftal van onze landgenoot Filip Daems.

FC Köln probeert zondag zijn eerste punten te pakken. Het speelde vorige week best goed mee in Wolfsburg, maar bleef met lege handen achter. Tegenstander van de promovendus is Eintracht Frankfurt.

Kan HBSC bevestigen ?

Hertha BSC begon vorige week heel goed aan de competitie met een uitzege. Het is maar zeer de vraag of de hoofdstedelingen ook tegen Bielefeld aan het langste eind zullen trekken. Constant presteren bleek in het verleden al een hele moeilijke opgave te zijn voor Hertha.

HSV moet het dit seizoen dus doen zonder Vincent Kompany. De Belg vertrok naar Manchester City en zal er niet meer bijzijn als HSV de eerste thuiswedstrijd van de competitie zal afwerken. HSV ontvangt zaterdag Karlsruhe, de revelatie van vorig seizoen.

Ten slotte zijn er nog twee andere wedstrijden. Hannover en Cottbus openen de tweede speeldag. Beide ploegen verloren hun eerste partij. Bochum ontvangt op zondag ook nog Wolfsburg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties