Titelkandidaten kijken mekaar in de ogen

Rombaux Gunther
| 1 reacties
Titelkandidaten kijken mekaar in de ogen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond gaat eindelijk de langverwachte competitie van start in derde klasse B, meteen staat er een onvervalste topper op het programma tijdens deze eerste speeldag.

Op deze eerste speeldag komen op zaterdagavond maar liefst drie titelkandidaten in actie, twee van hen nemen het tegen mekaar op in een onderling duel. KV Turnhout krijgt met RC Mechelen ongetwijfeld één van zijn grootste concurrenten in de komende titelstrijd over de vloer, een duel om naar uit te kijken aangezien geen van beiden met een valse noot van start wenst te gaan. Een club die zich eveneens zou kunnen mengen in de titelstrijd is Willebroek-Meerhof, dat op bezoek mag bij Mol-Wezel. Willebroek leverde in de voorbereiding al enkele goeie prestaties af en wil deze lijn maar al te graag doortrekken, toch onderschat men best zijn eerstvolgende tegenstander niet, want ook zij lieten tot op heden geen onaardige indruk waaronder een knappe bekercampagne. Dessel Sport maakt zaterdagavond de verplaatsing naar Seraing. Dessel wil een beter figuur slaan dan vorig seizoen en trok ondermeer enkele meer ervaren spelers aan, de sfeer in de groep is alvast optimaal na de voortreffelijke resultaten in de beker van België.

Zondagmiddag staat er in het Luiks een aantrekkelijke affiche op het programma, Wezet ontvangt de buren uit Verviers. Wezet mistte vorig seizoen op de valreep de promotie naar tweede klasse en bereidde zich in alle stilte voor op het nieuwe seizoen, waarin het opnieuw een gooi wil doen naar promotie, tegen Verviers kan het alvast een eerste stap in de goede richting zetten. In Bocholt maakt men alles in gereedheid voor de ontvangst van Tongeren. Vooral Tongeren behaalde vorig seizoen weinig in het oog springende resultaten en wil tijdens het nieuwe seizoen betere prestaties op de mat toveren. Met FC Cappellen komt ook een vierde club in actie dat wel eens een aardig woordje zou kunnen meespreken in het titeldebat, de club kan zich door de uitschakeling in de Cofidis Cup alvast vol overgave op de titelstrijd storten. Als eerste opgave wacht hen echter de moeilijke verplaatsing naar Hamoir, een club die rekent op een plaatsje in de middenmoot met indien de kans zich voordoet een uitschieter behalen tegen de toppers van de reeks. Met Kelmis en Hoogstraten staan op zondagmiddag twee nieuwkomers tegenover elkaar, Kelmis mocht de vrijgekomen plaats innemen in derde klasse door de vereffening van Geel terwijl Hoogstraten vorig seizoen de promotie afdwong via de titel in vierde klasse C. In de laatste partij van deze eerste speeldag krijgt nieuwkomer Rupel Boom het bezoek van Veldwezelt. De Boomse aanhang kijkt vol vertrouwen uit naar de eerste wedstrijd van hun geliefde club, toch wordt het geen makkelijke klus om zijn eerste tegenstander te omzeilen, want Veldwezelt bleek tijdens de voorbereiding alvast de goede vorm vast te hebben.

Wedstrijden;
Zat. 20u. KV Turnhout - RC Mechelen
Zat. 20u. Mol-Wezel - W.-Meerhof
Zat. 20u. Seraing - Dessel Sport
Zon. 15u. Wezet - Verviers
Zon. 15u. VV Bocholt - Tongeren HM
Zon. 15u. Hamoir - FC Cappellen
Zon. 15u. Kelmis - Hoogstraten VV
Zon. 15u. Rupel Boom - Veldwezelt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties