Vitoria Guimaraes wil toch nog naar de CL

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Vitoria Guimaraes wil toch nog naar de CL

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vitoria Guimaraes wil toch nog naar de Champions League. Eergisteren werd de club uitgeschakeld door FC Basel, maar dat vinden de Portugese clubbestuurders onterecht. Er werd een klacht ingediend bij de Europese voetbalbond UEFA.

Wat is er juist gebeurd? In de 87ste minuut werd op aangeven van de assistent-scheidsrechter een doelpunt van de Portugezen afgekeurd door de Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink voor buitenspel. Dat doelpunt zou hen de kwalificatie hebben opgeleverd.

"Het was absoluut geen buitenspel. Onze club is opgelicht. We verdienen onze plaats in de groepsfase. De scheidsrechter heeft zich nadien nog bij ons geëxcuseerd op de luchthaven. Dat is heel waardig van hem, maar nu kan hij er ook niets meer aan doen", aldus de preses van Guimaraes.

Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, reageerde al. "Ik vind dit heel jammer, maar ik sluit me aan bij de assistent-scheidsrechter. Misschien moeten we in de toekomst gaan bekijken hoe er optimaal een wedstrijd kan geleid worden. Misschien hebben we daar vijf personen voor nodig", besluit de Franse topman. FC Basel zit in een groep met FC Barcelona, Sporting Lissabon en Shakhtar Donetsk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties