Cercle, Genk en Anderlecht pakken volle buit

Anthony Van der Planken
| 23 reacties
Cercle, Genk en Anderlecht pakken volle buit

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond stonden er naar goede gewoonte zes competitiewedstrijd op het programma. Anderlecht, Cercle Brugge en Racing Genk deden wat ze moesten doen. En ook Moeskroen won, zodat het voorlopig alleen leider is in de Jupiler Pro League.

Anderlecht nam thuis ruim afstand van KV Kortrijk. Paars-wit won met 4-0 dankzij doelpunten van Juhasz, Iakovenko en nieuwe aanwinst Bulykin. Die laatste scoorde zelfs twee keer. Kortrijk eindigde de match met tien man na een rode kaart voor Coulibaly.

Ook Racing Genk wist zijn partij te winnen, al had het heel wat meer moeite met Lokeren. Joao Carlos, ex-Lokeren, scoorde diep in de tweede helft de enige goal van de avond.

Cercle Brugge pakte zijn eerste punten in zijn thuiswedstrijd tegen Bergen. Stijn De Smet en Tony Sergeant brachten Cercle 2-0 voor, Dahmane wist nog te milderen. Bergen speelde ook een tijdje met tien man door de uitsluiting van Steven De Pauw.

De favorieten deden wat ze moesten doen, maar het is zowaar Moeskroen dat na drie speeldagen aan kop van het klassement staat. Les Hurlus wonnen met 1-2 op het veld van Dender. Akwani en Custovic scoorden voor de bezoekers, Wittesaele milderde in de slotfase nog tot 1-2.

Germinal Beerschot heeft zijn start dan weer helemaal gemist. Na twee gelijke spelen gingen de Ratten 1-0 onderuit in Westerlo. Bertin Tomou scoorde het enige doelpunt van de avond.

Ook KV Mechelen mag zich stilaan zorgen maken. De ploeg van Peter Maes ging thuis 0-2 onderuit tegen Zulte Waregem. Ludwin Van Nieuwenhuyze en Mutombo scoorden, Ivens miste een penalty voor de 1-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties