Zenith heeft de Supercup beet

De Nijs Michael
| 3 reacties

Zenith Sint-Petersburg heeft een nieuw succes geboekt. De Russen versloegen Manchester United in de strijd om de Europese Supercup. De winnaar van de Uefa Cup klopte de Champions League-winnaar nipt, maar verdiend met 1-2.

De partij begon niet meteen schitterend. Zenith Sint-Petersburg speelde iets gemotiveerder dan Manchester United, maar daar vloeide aanvankelijk weinig of geen gevaar uit voort. Dominguez zorgde voor het eerste gevaarlijk standje voor het Engels doel, maar zijn vrije trap miste het kader. Op slag van rust was het dan toch raak voor de russen. Pavel Pogrebniak kopte een ingestudeerde corner mooi voorbij doelman Van der Sar: 0-1, meteen de ruststand.

Na de rust bewees Dani, eerder deze week aangetrokken voor liefst dertig miljoen euro, zijn waarde. De kersverse aanwinst van de Russen dribbelde de Engelse verdediging op een hoopje en schoot de bal fraai tegen de netten: 0-2.

Manchester United probeerde de scheve situatie nog recht te trekken en de winnaar van de Champions League leek ook nog te slagen in zijn opzet. Eerst scoorde Vidic de aansluitingstreffer en vlak voor affluiten scoorde Scholes de gelijkmaker. Jammer genoeg voor Scholes en Manchester United werd het handspel van de speler opgemerkt door het scheidsrechterlijk trio. De treffer werd afgekeurd en Scholes kreeg rood. Het bleef dus 1-2, daardoor mag Zenith Sint-Petersburg de Europese Supercup mee naar huis nemen.