WS Woluwé eindigt met 7!

carol Vander Cruyssen
| 5 reacties

Na een bewogen match, waarin scheidsrechter Dezomberg met 3 rode kaarten een hoofdrol opeiste, heeft KSV Oudenaarde een 3 - 1 overwinning behaald tegen WS Woluwé.

Oudenaarde kwam vorige week niet ongeschonden uit de verloren match bij Woluwe-Zaventem waardoor trainer Leleu moest sleutelen aan zijn verdediging voor zijn eerste thuismatch. De herstelde Brewaeys en de jonge Van Meirhaeghe vervingen de geblesseerden Janssens en Van Gijseghem.

De thuisploeg startte dan ook bijzonder nerveus en vooral in het eerste kwartier liep het van geen meter wat leidde tot veel misverstanden. Toen de bezoekers dan ook bij hun eerste gevaar scoorden, leek een doemscenario in de maak. Een vrijschop op 30 meter van het thuisdoel werd na zes minuten door Serville krachtig binnengetrapt. Het beterde er niet op toen Brewaeys vroeg geel pakte en Bernaert na een zware tackle gekwetst uitviel en na een kwartier reeds moest vervangen worden door Dejonkcheere. Leleu moest opnieuw sleutelen en bracht De Vleeschauwer naar de rechterflank en Dejonkheere centraal op het midden. Hoe eigenaardig het ook moge klinken, maar van dat moment begon het plots te draaien bij KSVO. De sterke Van Meirhaghe ging op karakter door op rechts en op zijn voorzet had doelman Kempeneer alle geluk van de wereld nodig om Martens van de gelijkmaker te houden. Mathias Schamp kwam ook beter in de match en na één van zijn typische raids werd zijn voorzet door Versyp nipt over besloten. Dejonckheere werd even later foutief afgestopt, maar de scheidsrechter gaf balvoordeel en Martens wrong zich doorheen de bezoekende verdediging maar plaatste de bal nipt naast de verste staak buiten. KSVO bleef drukken en een bezoeker diende op de lijn redding te brengen toen Versyp een hoekschop van De Vleeschauwer devieerde met het hoofd. De bezoekers probeerden de bal in eigen rangen te houden en prikten af en toe zeer gevaarlijk tegen. Tchoumbé werd in het straatje gestuurd waarna hij nipt naast besloot en een schot van Serville werd afgeblokt door een klaarkijkende Brewaeys. Op het halfuur kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werk. Koen De Vleeschauwer ging in de strafschopzone voorbij zijn mannetje en werd neergetrokken, een gretige Dejonkcheere scoorde vanop de stip de gelijkmaker. hierna zakte het tempo in de partij maar op slag van rust was KSVO er weer, een vrijschop van De Vleeschauwer werd door Martens perfect in de loop van Schamp gekopt, maar diens knal zoefde net over de dwarsligger. Van Meirhaeghe ging nog eens achter een verloren bal en zijn voorzet ging over de handen van Kempeneer, maar helaas waren de KSVO-spitsen niet gevolgd.

De bezoekers begonnen iets gretiger na de rust en Malfait duwde een kopbal van Diallo in hoekschop. Rond het uur vond Oudenaarde dan opnieuw zijn draai en zou de match definitief naar zijn hand zetten. Schamp noopte Kempeneer tot een goede redding op een schot na een mooie solo en even later ging Martens drie man voorbij, maar kraakte zijn schot dat in hoekschop verdween. Op die hoekschop zorgden Versyp, Martens en Kempeneer voor een enorme scrimmage, maar de bal werd nog in paniek weggewerkt. Het doelpunt hing in de lucht en kwam er na 63 minuten na een heel mooie solo van Dejonckheere, die Schamp vrijspeelde en die knalde de 2–1 perfect binnen. Woluwé raakte hierdoor wat gefrustreerd en het spel werd bitsiger. Dejonckheere zette Martens magistraal op weg naar een derde treffer maar deze faalde oog in oog met de doelman. Versyp werd neergetrokken onderweg naar doel en Bilstein pakte geel. De hieropvolgende vrijschop werd door De Vleeschauwer nipt naast besloten. In het laatste kwartier eiste scheidsrechter Dezomberg de hoofdrol op. Na opnieuw een gele kaart voor de bezoekers knutselden Dejonckheere en De Vleeschauwer een mooie aanval in elkaar die nipt werd naast gekopt door Versyp. Tien minuten voor het einde kregen we het langverwachte wederoptreden van Bert Dhont en pakte Serville een tweede gele kaart voor aanhoudend protest. Toen even later Glorieux gekwetst uitviel moesten de bezoekers zelfs verder met negen aangezien alle wissels waren opgebruikt bij de bezoekers. Woluwé probeerde er toch nog een alles of niets slotoffensief uit te persen maar stuitte op een counterend Oudenaarde. Martens werd op weg naar doel neer getrokken door Hadjou en op aandringen van de lijnrechter kreeg deze rechtstreeks rood. Bij Woluwé sloegen de stoppen nu volledig door en ook Biot kreeg een tweede gele kaart onder de neus na belagen van de grensrechter. Met zeven spelers kregen de bezoekers zowaar nog een hoekschop en doelman Kempeneer trok mee ten aanval. Deze hoekschop werd afgeweerd in de voeten van Schamp, die handig Kempeneer omspeelde en Bert Dhont vanop eigen helft alleen naar het lege doel stuurde. Na een heldentocht van 60 meter scoorde Bert waarschijnlijk het gemakkelijkste doelpunt uit zijn rijk gevulde loopbaan en zo eindigde deze meer dan bewogen match op een verdiende 3–1 overwinning voor de thuisploeg.

Doelpunten:

6’: 0 – 1, Serville

31’: 1 – 1, Dejonkheere op penalty

63’: 2 – 1, Schamp

90+3’: 3 – 1, Dhont