De Sart neemt afscheid met zege tegen Cyprus

Mathias Dumarey
| 7 reacties

Jong België heeft bondscoach Jean-François De Sart uitgewuifd met een 3-2-overwinning tegen Cyprus in de laatste wedstrijd van de EK-voorronde. In Bergen maakten de jonge duivels nog een 0-2-achterstand goed.

België begon niet goed aan de wedstrijd. Na een kwartier kwamen de Cyprioten op voorsprong toen een schot van Andreas Avraam afweek op een Belgisch been en in doel verdween. Na de rust hadden de jonge duivels wel meteen het juiste ritme te pakken. Een poging van Sven Kums werd gepakt door de Cypriotische doelman. Cyprus was wel opnieuw efficiënt toen Ilias Vattis in de 53ste minuut opnieuw kon scoren: 0-2.

België schoot helemaal wakker en op het uur scoorde thuisspeler Alessandro Cordaro (speler van AEC Bergen, nvdr) de aansluitingstreffer. België ging op en over de eilandbewoners en dat werd alleen maar makkelijker na de uitsluiting van de Cyprioot Georgios Shelis. Giuseppe Rossini (KV Mechelen) werd nog de matchwinnaar met na een rake kopbal en het binnenknallen van een voorzet vanop links.

Voor bondscoach Jean-François De Sart was het zijn laatste wedstrijd in die functie. "Ik heb er geen moment aan gedacht. Het was een plezante wedstrijd en iedereen heeft ervan genoten. Voorlopig ben ik nog bij de bond en was dat mijn laatste opdracht. We zullen wel zien wat de toekomst ons zal brengen", besluit De Sart op Sporza.