Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In heel Antwerpen hadden enkel Olympic Deurne en SK Berlaar tot voor dit weekend nog het maximum van de punten. Beide teams lieten dit weekend voor de eerste maal dit seizoen de zege schieten en zijn hun maximum dus kwijt.

Vierde A:

Olympic verliest eerste keer punten

Olympic Deurne is misschien wel een beetje uit het ritme geraakt. De ploeg die 27 op 27 haalde en vorige week niet moest spelen, verloor tegen Borsbeek de eerste punten. In Deurne kwam de leider niet verder dan 0-0. Borsbeek is de huidige nummer vier. Olympic heeft nog altijd wel een voorsprong van zes punten op Heibos, de dichtste achtervolger samen met Berendrecht.

Heibos is de ploeg in vorm in vierde A. Het won makkelijk op bezoek bij Donk met 1-3. Sk Donk is na een aantal mindere resultaten teruggezakt naar de zevende plaats. Berendrecht blijft het dan weer wel goed doen. Het ging met de drie punten aan de haal tegen Luchtbalboys (0-4). Luchtbal is ondertussen weggezakt naar de onderste regionen.

Kelderduels eindigen onbeslist

Afgelopen weekend stonden de laatste vier teams in de klassering tegenover elkaar. Zowel in Antuerpia – Jong Merksem als in VE Stabroek – Olympic Essen kwam er geen winnaar uit de bus. Beide wedstrijden eidigden op 1-1.

 
Lint rukt op

Lint is zo stilaan op dreef aan het komen blijkbaar. Na de zege in Stabroek won het nu thuis van Putte met het kleinste verschil. Lint is nu tiende met veertien punten.

Ten slotte noteerden we ook nog zeges voor subtoppers Boechout (0-3 te Mortsel) en Turk Sport (0-1 tegen Burcht).

 
Vierde B:

Berlaar laat eerste keer punten liggen

SK Berlaar is na tien wedstrijden zijn maximum kwijt. Daar zorgde de huidige nummer vijf, Blaasveld, voor. Blaasveld kwam op eigen terrein zelfs op voorsprong, maar Berlaar kon nog een gelijkspel uit de brand slepen. SKB staat, met een wedstrijd minder gespeeld, nog altijd wel drie punten voor op dichtste achtervolger Puurs.

Puurs kwam zelf ook niet verder dan een 0-0-draw in Bevel. Elzestraat profiteerde maximaal van de uitschuivers. Er werd een 2-0-zege geboekt tegen Rijmenam en zo staat Elzestraat op vier punten van leider Berlaar. FC Putte is vierde en heeft twee punten minder dan Elzestraat. Het maakte op het veld van Peulis geen fout (2-4).

Kessel boekt 0 op 30

Het rapport van Kessel is niet goed. Dat is eufemistisch uitgedrukt, wetende dat de rode lantaarn een 0 op 30 behaalde tot dusver. Tegen Oxford Hemiksem werd de tiende nederlaag op rij geboekt.

Hingene doet het met twee punten niet veel beter. Het verloor afgelopen weekend op zijn beurt van Leest met 2-5. Leest is momenteel zesde.

Ten slotte miste Heindonk de kans om bovenaan mee aan te sluiten. Het bleef tegen Rumst steken op een gelijkspel (0-0). Sint Amands boekte dan weer een logische zege tegen Emblem (5-0).

 
Vierde C:

Dosko behoudt leidersplaats

Dosko blijft nog steeds aan de leiding in vierde C. Het won afgelopen weekend zijn achtste wedstrijd van het seizoen. Dat gebeurde tegen Noordstar. Een minuut voor tijd stond de voorlaatste echter nog op voorsprong. Franken en Van Gils konden in de absolute slotfase de punten nog thuishouden.

Dosko deed zo een hele goede zaak, want dichtste achtervolger Poederlee moest tegen de laatste, Grobbendonk, een gelijkspel toestaan (2-2). Het verschil tussen de leider en de nummer twee bedraagt drie punten.

Zandhoven zorgt voor fenomenale ommekeer

Aan vreemde spelgebeurtenissen geen gebrek in vierde C. Wortel leek op bezoek bij Zandhoven lange tijd op weg naar de zege. Het maakte een kwartier voor tijd 1-3. In de laatst tien minuten zette de thuisploeg de scheve situatie echter nog helemaal recht en won met 4-3.

Pulle en HIH Turnhout zijn achtervolgers

Tussen Poederlee, de nummer twee, en Pulle, de nummer drie, ziet een kloofje van vier punten. Pulle won afgelopen weekend met 0-2 in Hezewijk. HIH Turnhout kon zijn wagonnetje aanpikken bij Pulle, want op bezoek bij Achter Olen werd er met 2-3 gewonnen. Nummer vijf, Westmalle, heeft al vier punten minder dan HIH.

Westmalle won nochtans wel overtuigend met 4-1 van Molenkring. Oosthoven en Wechelderzande zijn elkaar waard in het midden van de rangschikking. Oosthoven verloor thuis wel met 1-3 van Wechelderzande.

De wedstrijd tussen Gierle en Massenhoven werd bij een 1-1-stand gestaakt omdat een van de lijnrechters zich niet meer veilig voelde.

 
Vierde D:
Top-4 slaat kloof

In vierde D heeft de top-4 een kloofje kunnen slaan. Tussen de vierde in de stand, Punt, en de nummer vijf, Zammel, zitten al vijf punten.

Leider van het leidend viertal is St. Dimpna. Dat won met 3-1 van Wiekevorst. Wiekevorst is nu zesde en moet op zijn beurt afhaken bovenaan. Op een punt van de leider volgt Immer Voort. Dat zegevierde op bezoek bij Hallaar. Vorst is derde, samen met Punt. Vorst liet rode lantaarn Oosterlo kansloot terwijl Punt Zoerle klopte met 2-1.

Tien goals in Booischot – Netegalm

Voor doelpunten moest u afgelopen weekend in Booischot zijn. In de wedstrijd Booischot-Netegalm werd maar liefst tien maal gescoord. De goals werden wel niet eerlijk verdeeld. De thuisploeg nam er namelijk zeven voor haar rekening. Beide teams staan in de middenmoot.

Ramsel boekte onderaan zijn derde gelijkspel van het seizoen. Het hield subtopper Veerle in bedwang (0-0). Blauberg, de op twee na laatste, was dan weer minder succesvol en verloor met 0-2 van Alberta.

Ten slotte hield staartploeg Schoor Zammel in bedwang (1-1).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties