Z.Waregem wil stunten tegen gewijzigd Club

Nico Wieme
| 11 reacties
Z.Waregem wil stunten tegen gewijzigd Club

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem trekt vanavond naar het Jan Breydelstadion om Club Brugge partij te geven. De fusieploeg kijkt met vertrouwen de partij tegemoet, bij Club is het afwachten welke elf aan de aftrap verschijnen.

Club Brugge tegen Zulte Waregem stond geprogrammeerd op de tweede speeldag. Omdat blauw-zwart met Jeroen Simaeys en Laurent Ciman twee Olympiërs moest missen, opteerde het bestuur ervoor om de match te laten uitstellen. Goed twee maanden later kijken beide teams elkaar dan toch in de ogen. Voor Club staat de eerste plaats op het spel, Zulte Waregem kan mits een overwinnig op één punt van de buren komen.
 
Bij Club kijken ze de partij tegen Zulte Waregem met gemengde gevoelens tegemoet. De laatste wedstrijden loopt het vrij stroef bij de Bruggelingen en op de koop toe werd vorig weekend met zware 3-0-cijfers verloren bij AA Gent. Coach Jacky Mathijssen heeft al laten uitschijnen dat hij sommige spelers mogelijk rust zal gunnen.
 
Gezien zijn prestaties op training is de kans groot dat Jonathan Blondel de vermoeide Ronald Vargas vervangt. Dat zou ook betekenen dat de Ploegsteertenaar de voorkeur krijgt op Ivan Leko. Nabil Dirar zou daardoor naar de rechterflank verhuizen. Antolin Alcaraz neemt meer dan waarschijnlijk zijn plaats centraal achteraan terug in na zijn weekje schorsing.
 
De kans bestaat dat Bernt Evens in de ploeg blijft en dat Simaeys dan doorschuift naar het middenveld ten nadele van Philippe Clement. Ook een rustdag voor Michael Klukowski behoort tot de mogelijkheden waardoor Evens linksback zou worden. De fel bekritiseerde Laurent Ciman behoudt vermoedelijk zijn basisplaats.
 
Mathijssen selecteerde volgende spelers: Stijn Stijnen, Geert De Vlieger, Gertjan De Mets, Laurent Ciman, Jeroen Simaeys, Antolin Alcaraz, Bernt Evens, Michael Klukowski, Philippe Clement, Karel Geraerts, Jonathan Blondel, Ivan Leko, Elrio van Heerden, Ronald Vargas, Nabil Dirar, Daniel Chavez, Brecht Capon, Wesley Sonck, Joseph Akpala en Dusan Djokic.
 
Bij Zulte Waregem leven ze momenteel op een wolk. De fusieploeg boekte tegen Anderlecht en Roeselare een zes op zes en dat gebeurde met fris, aanvallend voetbal. Het doelsaldo van zeven tegen nul mag er ook best zijn. Tegen Club Brugge wil de grensploeg graag opnieuw stunten.
 
Coach Franky Dury kan voor dit burentreffen geen beroep doen op de geschorste Ludwin Van Nieuwenhuyze. Markus Neymayr vervangt hem waarschijnlijk. Voor deze inhaalmatch is Mbuyi Mutombo niet speelgerechtigd. De ex-Anderlechtspeler was op het moment dat de match moest afgehaspeld worden, nog geen lid van Zulte Waregem.
 
De selectie van de fusieclub: Bossut, Minne, D’Haene, Colpaert, Buysse, Berrier, Neymayr, Meert, Matton, Roelandts, Leye, Coppens, Van Zundert, Reina, Dachelet, Coppin, Matthys en Subotic.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties