Atlético Madrid: Aguirre weg, Resino in

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Atlético Madrid: Aguirre weg, Resino in

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid heeft gisterenavond laat van trainer gewisseld. Javier Aguirre is niet langer meer de coach van 'Los Colchoneros'. Door de recente zwakke resultaten van de hoofdstedelingen moet de Mexicaan plaatsmaken. Opvolger is Abel Resino.

Abel Resino is buiten Spanje een nobele onbekende. De oefenmeester was tot gisteren nog de hoofdcoach van tweedeklasser Castellón. Gisteren zat hij al om de tafel met zijn nieuwe werkgever. Resino heeft een contract ondertekend in de Spaanse hoofdstad tot het einde van dit seizoen en kan rekenen op een verlenging ervan als hij de club kan plaatsen voor de Champions League.

Veel succes behaalde Resino nog niet in zijn trainerscarrière. Hij is wel een oude bekende van het Atlético-huis. In het seizoen 2004/05 was hij de assistent van César Ferrando. Daarna stond hij op eigen benen bij tweedeklasser Ciudad de Murcia en bij UD Levante. Daar moest hij vorig seizoen, toen de club nog in de Primera Division speelde, opstappen na acht wedstrijden. Bij Castellón doet hij het wel voortreffelijk met een zevende plaats in het klassement op zes punten van leider Xerez.

Javier Aguirre stond al een hele tijd onder druk bij Atlético Madrid waar hij aan zijn derde seizoen bezig was. De ploeg heeft al zeven officiële wedstrijden op rij niet meer kunnen winnen. De club is al uitgeschakeld in de Spaanse beker (door FC Barcelona) en staat zevende in de Primera Division. Aguirre kon het team wel plaatsen voor de achtste finales van de Champions League, maar dat volstond blijkbaar niet in de Madrileense bestuurskamer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties