Eredivisie: Ref snoept Ajax twee kostbare punten af

Geoffrey Verbruggen
| 2 reacties
Eredivisie: Ref snoept Ajax twee kostbare punten af

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax heeft opnieuw kostbare punten laten liggen in de strijd om de Nederlandse titel. Tegen Heracles werd de winnende treffer in de slotseconden onterecht afgekeurd. Met één punt uit de jongste drie wedstrijden geeft Ajax AZ een vrijgeleide voor de titel.

Met de nul op zes in het achterhoofd kon Ajax zich in de eigen ArenA geen puntenverlies meer veroorloven. Ajax begon niet onaardig, maar moest na 45 minuten al twee doelpunten uitwissen. Met een listig afstandsschot opende van den Bergh de score en na mistasten van de Ajax-defensie kon Schulmeister de 0-2 ruststand tegen de touwen prikken. Na de pauze gingen de hoofdstedelingen geduldig op zoek naar eerherstel. Via Sulejmani en Suarez (penalty) brachten de troepen van Marco van Basten de bordjes opnieuw in evenwicht. Ajax zette alles op alles en dat leek te lonen. In de toegevoegde tijd legde Suarez (foto) zijn tweede van de avond in het mandje, maar de Uruguayaanse international werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Titelconcurrent AZ kan morgen dus een uitstekende zaak doen in het klassement.

Trond Sollied ging met zijn Heerenveen, dat afgelopen weekend nog Ajax versloeg, verrassend onderuit bij Vitesse. Hofs maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Volendam, de laatste in de stand, ging met 1-2 winnen in Tilburg en nadert zo tot op één punt van De Graafschap, dat morgen nog in actie komt. Na vijf minuten opende Swinkels de score voor Willem II, maar na de rust wisten van Zaanen en Schilder de achterstand uit voor de hekkensluiter.

Overige wedstrijden van de 21e speeldag:

WOENSDAG:

FC Twente - NAC Breda
FC Utrecht - De Graafschap
Feyenoord - Sparta Rotterdam
AZ - Roda JC
FC Groningen - NEC

DONDERDAG:

PSV - ADO Den Haag

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties