Nzolo dronken tijdens Genk-Gent

Nico Wieme
| 11 reacties
Nzolo dronken tijdens Genk-Gent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In mijn eigenzinnige, satirische kijk op de week heb ik het over de prestatie van Nzolo tijdens Genk-Gent, de rode kaart van Quinton Fortune bij zijn debuut, de penaltystory's in Westerlo en Anderlecht. Overigens, Gent kreeg geen elfmeter (tegen).

Van Geneugden geflest
 
Ronny Vangeneugden (foto rechts) heeft enkele maanden geleden zijn ware aard laten zien. Na de overwinning van Racing Genk tegen Moeskroen gingen spelers en technische staf van de Limburgers in hun vertrouwd restaurant iets eten. Vangeneugden moet gevonden hebben dat hij net iets te weinig wijn bij het eten gekregen had, want de drang was zo groot dat hij bij het verlaten van het eethuis zomaar een fles dure rode wijn meenam.
 
Het bestuur van Genk deed het voorbije weekend de zaak af als scheet in een fles, een dure fles als jullie het mij vragen. Volgens preses Harry Lemmens wil een bepaalde soort media zijn club destabiliseren. Met een fles rode wijn, zeker.
 
Neen neen, het is mij nu wel duidelijk geworden waarom Genk een ronde verder bekert. In aanloop naar de heenmatch tegen AA Gent was Vangeneugden vergeten om een fles wijn te ‘halen’ in zijn favoriete restaurant. Scheidsrechter Frank De Bleeckere mocht dan ook met een lege sporttas huiswaarts keren. Geen wonder dat onze zogenaamde numero uno weigerde om de Limburgers een strafschop te geven.
 
Vangeneugden was zich bewust van zijn flater en bezocht vorige week prompt zijn wijnleverancier. Nog voor de terugwedstrijd werd een fles dure rode wijn overhandigd aan ref Jérôme Efong Nzolo. Jérommeke, Afrikaan zijnde, vond dat hij Genk een geschenk moest teruggeven. In geschenkverpakking leverde hij de Limburgse fusieclub een mooie strafschop. De vraag is natuurlijk wanneer de zwarte parel der refs zijn fles soldaat gemaakt heeft: vóór of na de wedstrijd.
 
Bij Genk wilden ze niet te veel ruchtbaarheid aan de zaak geven. Daarom dat ze een persconferentie belegden. De naam van Ronny moest en zou gezuiverd worden. Toch is niet alles peis en vree bij KRC. Na het indianenverhaal over de fles rode wijn beslisten de spelers unaniem om in het vervolg hun partners niet meer naar de wedstrijden te laten komen. Kwestie van er zeker van te zijn dat Vangeneugden niet met een van hen aan de haal gaat.
 
Fortune kijkt onmiddellijk tegen rood aan
 
Quinton Fortune (foto links) zal zich zijn debuut bij AFC Tubeke wel anders voorgesteld hebben. De Zuid-Afrikaan liep in zijn eerste officiële wedstrijd voor de Waals-Brabanders al meteen tegen een rode kaart aan.
 
De ex-Mancunian had het voorspeld: hij zou zich tonen aan het Belgische publiek. Dat hij dat met een rode kaart zou doen, had de nieuweling bij Tubeke er niet aan toegevoegd. Ik begrijp Fortune wel, deze zwarte parel is gewoon van in competities te spelen waar het tempo een pak lager ligt. Als je dan moet debuteren in een match uit de Pro League, dan heb je het automatisch moeilijk om het juiste ritme te vinden.
 
In ieder geval heeft de Zuid-Afrikaan nu twee weken de tijd om onze competitie grondig te bestuderen. In zijn volgende wedstrijd zal het zeker al een pak beter gaan. Tegen dan zal Fortune er een aantal pittige bergtochten en nachtelijke stratenlopen hebben opzitten onder leiding van avonturier Albert Cartier. Als dat geen vonken zal geven, weet ik het ook niet meer.
 
 
Als we winnen, is dat zonder penalty
 
Na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Moeskroen glunderde Ivan De Witte. De AA Gentvoorzitter was er als de kippen bij om scheidsrechter Raf Bylois te feliciteren met zijn prestatie. Prachtig, zo hoort het ook. De Witte is er de man niet naar om met modder te gooien naar de refs.
 
Michel Preud’homme daarentegen stond heel wat scherper. De neuker van Gent liet scheidsrechter Bylois voor aanvang van de wedstrijd tegen Moeskroen duidelijk merken wat hij met hem van plan was als ook hij tegen de Buffalo’s zou fluiten: met een strop rond de nek ophangen aan de hoogste nok van het Jules Ottenstadion.
 
Bylois was zo van zijn melk bij het zien van de strop die Preud’homme rond zijn nek droeg, dat hij alle dubieuze beslissingen dan maar in het voordeel van de Oost-Vlamingen floot. Over psychologische oorlogsvoering gesproken.
 
Als we winnen, is dat met drie penalty’s
 
Het zal je maar overkomen: je fluit je eerste wedstrijd in de Pro League en je wil jezelf absoluut in de kijker blazen. Alexandre Boucaut vond er het volgende op: penalty fluiten en hem tot tweemaal toe laten hernemen.
 
In ware Comedy Capersstijl liet Boucaut Westerlo drie strafschoppen nemen voor de prijs van één. Driemaal stond Lukas Zelenka aan het kanon. De eerste keer trof de Tsjech raak, maar er waren enkele spelers te vroeg het strafschopgebied ingelopen. De tweede keer miste Zelenka en oordeelde Boucaut dat Lokerendoelman Jugoslav Lazic (foto rechts) te vroeg zijn lijn had verlaten.
 
Derde keer goede keer moet de debuterende ref gedacht hebben en dus liet hij Lucas ‘Penenka’ de elfmeter nog een derde keer trappen. De Westerlomiddenvelder wou de strafschoppenserie in schoonheid eindigen en stifte de bal in het midden van het doel. Boucaut zag dat het goed was en wees naar het midden. Na de wedstrijd ontving de Waalse fluitenier zijn spreekwoordelijke ‘frank’.
 
Boucauts optreden is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Naar het schijnt ontving hij onmiddellijk na de wedstrijd een uitnodiging van Michel Preud’homme om binnenkort een wedstrijd van AA Gent te leiden.
 
Brahami houdt Anderlecht op titelkoers
 
Na een sterke prestatie heeft Anderlecht uiteindelijk verdiend het laken naar zich toegetrokken tegen Bergen. Paars-wit stond op een bepaald moment wel met 0-2 in het krijt, maar met onvoorstelbaar champagnevoetbal walst de vicekampioen naar een 3-2-overwinning.
 
Reeds in de eerste helft had Anderlecht Bergen tureluurs getikt, maar de efficiëntie bij de afwerking ontbrak. Volledig tegen de gang van het spel in kwamen de Henegouwers 0-2 voor. Een sterk spelende en aartsgevaarlijke Victor Bernardez scoorde dan vlak voor de rust in zijn maidenmatch voor paars-wit de oververdiende aansluitingstreffer.
 
In de tweede helft ging Anderlecht op en over Bergen. De troepen van coach Christophe Dessy kraakten, al had het heel anders kunnen lopen als Fadel Brahami (foto links) op het einde van de match het vroege paasgeschenk van Bas Nijhuis had aangenomen. De Nederlandse ref oordeelde volkomen ten onrechte dat Davy Schollen een strafschopfout had begaan op de doorgebroken Mustapha Jarju.
 
Brahami moet een groot eerlijkheidsgevoel hebben, want de Bergenspeler weigerde de strafschop tussen de palen te trappen. Het zou volgens de Algerijn volkomen onverdiend zijn geweest dat zijn ploeg een punt kwam stelen in het Constant Vanden Stockstadion. En dus geschiedde gerechtigheid voor Anderlecht en hield Brahami met zijn misser de hoofdstedelingen op titelkoers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties