Van Holsbeeck: 'Tegenstand kent ons te goed'

Mathias Dumarey
| 15 reacties
Van Holsbeeck: 'Tegenstand kent ons te goed'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck (foto), de manager van RSC Anderlecht, krabt zich flink in de haren. Het niveau van paars-wit is bedroevend en met een lastige week voor de boeg begint de top te vrezen voor kostbaar puntenverlies.

De eerste helft van Anderlecht op eigen veld tegen Bergen deed pijn aan de ogen. Paars-wit mocht blij zijn dat het met een 1-2-tussenstand de rust in kon. Herman Van Holsbeeck vond het de slechtste prestatie van het team sinds hij bij Anderlecht werkt.

De Anderlechtmanager zit een van de komende dagen rond de tafel met trainer Ariël Jacobs. "We gaan samen de wedstrijd rustig analyseren en kijken of we er iets aan kunnen doen. Het is al een paar keer 5 voor 12 geweest. Als we ook zo spelen tegen Charleroi, AA Gent of Standard, is de kans groot dat het 5 over 12 wordt", zegt Van Holsbeeck in HLN.

Jacobs moet vooralsnog niet vrezen voor zijn baan. Toch kan Van Holsbeeck zich niet van de indruk ontdoen dat de tegenstanders Anderlecht te goed kennen. "Ze weten perfect hoe we spelen en waar onze zwaktes liggen. Bovendien spelen ze die zwaktes ook steeds beter uit. We spelen altijd zeer offensief met drie aanvallers en de tegenstander beantwoordt dit steeds met heel veel volk op het middenveld. Als onze verdediging dan ook nog eens achteruit kruipt, wordt de ruimte tussen de linies veel te groot. Dat maakt het veel makkelijker voor onze tegenstanders", geeft Van Holsbeeck alvast zijn visie op het probleem. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties