Wauters: "Zonder mij was Antwerp er niet meer"

Anthony Van der Planken
Wauters: "Zonder mij was Antwerp er niet meer"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het gaat niet goed met Antwerp. De club bevindt zich niet alleen in een sportieve malaise, ook financieel gaat het allesbehalve goed. De supportersfederatie FASC ging op bezoek bij voorzitter Eddy Wauters en kreeg een woordje uitleg.

De spelers leven in onmin met het bestuur. Ze klagen dat het bestuur hen niet betaalt, maar Wauters weerlegt dat. “De lonen worden steeds betaald! Twintig jaar lang werden de lonen en premies in het begin van de maand gestort, maar in tweede klasse is dat gewoon niet haalbaar. Toch zullen de spelers steeds betaald worden voor het einde van de volgende maand. Je moet weten dat de premies betaald worden van de recettes. Hoe kan ik dan op tijd betalen als we van 15 november tot 24 december maar twee thuismatchen spelen, tegen godbetert Deinze en Namen? Hoe kan ik dan in godsnaam 60.000 euros aan premies storten, terwijl ik maar 20.000 euro ontvang? Ik vertel geen leugens, sommige spelers wel. Ik betaal regelmatig de lonen uit eigen zak, dat zijn ondertussen al tientallen miljoenen.”

“Veel spelers hebben trouwens de problemen aan zichzelf te danken. Als je elke dag te laat komt op training, dan mag je niet meespelen en krijg je ook geen premie. Als je tot vijf uur op café gaat, zelfs in vechtpartijen betrokken geraakt, krijg je een boete. Roel Van Hemert bijvoorbeeld krijgt ongelooflijk veel boetes. Die worden van zijn loon afgetrokken, en dan schiet er inderdaad niet veel meer over.”

“Wie heeft de voorbije drie jaar steeds de licentie betaald? Als ik dat niet gedaan had, was de club er al lang niet meer”, gaat Wauters verder. “Antwerp betaalt altijd, maar wel wat laat. Als we niet zouden betalen, waren we al lang failliet gegaan. Maar wij gaan niet failliet, in tegenstelling tot Beerschot, Lommel en KV Mechelen.”

De spelers verwijten u ook dat u hen niet liet vertrekken afgelopen winter. “Er is geen enkele bod binnen gekomen, zelfs niet voor Kenmonge! Als dat er wel was geweest, hadden we hem zeker laten gaan. Meer zelfs, iedereen mocht weg, maar niemand moest onze spelers hebben.”

Het ontslag van Dimitri Davidovic zorgde ook voor veel wrevel. “Afgelopen donderdag kreeg ik plots telefoon van Davidovic met de vraag of we niets in onderling overleg konden regelen zodat hij het seizoen uitbetaald kreeg. Maar hij heeft wel zelf het contract opgezegd hé. Op vrijdagmorgen krijg ik dan een ziektebriefje doorgestuurd. Hij zou ziek zijn tot 28 februari.”

“Weet je, ik wou Davidovic eigenlijk helemaal niet aantrekken. Hij was veel te duur. Ik had anderen op het oog, waaronder Guido Brepoels. Ik heb met hem gepraat, hij was bereid te tekenen. Maar dan komt dat plots in Gazet van Antwerpen te staan en biedt Sint-Truiden hem een riant contract aan. Toen is Davidovic gekomen. Hij beloofde dat hij gratis spelers kon aantrekken, de club moest enkel de premiers, een appartement en een auto betalen, voor de rest niets. We zouden dan wel niet delen in de transfersom. Maar die spelers zijn nooit gekomen, op die éne Venezolaan in de voorbereiding na. Op zijn vraag hebben we dan Bouchouari, Fondato en Setti aangetrokken, de club heeft die betaald. Ook tijdens de winterstop beloofde Davidovic zelf nieuwe spelers te halen, maar van die testers voldoet er uiteindelijk niemand. En dan zegt hij in de krant dat hij geen versterking krijgt, terwijl hij er zelf voor ging zorgen!”

Ook de politiek heeft het bij Wauters volledig verkorven. “Het is me al lang duidelijk: de SP.a wil Antwerp kapot. Ze willen maar één ploeg en dat is Germinal Beerschot. Dat is al jaren aan de gang. In 1998 wilden we een nieuw stadion zetten, maar de stad verbood dat. Ze hebben toen het Sportpaleis gered en een nieuw stadion gebouwd op het Kiel. In 2005 hadden we opnieuw een concreet stadiondossier, maar ook dat werd verboden. Antwerp is op dit moment de enige Vlaamse club met de juiste vergunningen. Maar wat hebben we nu? Een bouwvallig stadion waar Binnenlandse Zaken elke maand voor duizenden euro’s aan PV's komt opstellen.”

En uiteraard krijgt ook de pers er stevig van langs. “De kranten schrijven maar wat, maar we kunnen geen verhaal tegen hen halen. De enige manier om dit te kunnen doen keren, is hen raken in hun portemonnee, door de krant niet meer te kopen. Waarom bekladt men ons zo? Waarom wil men Antwerp kapot? Is het normaal dat Germinal Beerschot zoveel aandacht krijgt in Gazet van Antwerpen, terwijl wij in een klein hoekje staan? Zelfs toen we Europees speelden en Beerschot in derde uitkwam, kregen ze evenveel media-aandacht als ons! Hoe dat komt? Omdat we niet corrupt zijn zeker?”

Sommige supporters willen de club helpen door zelf een centje bij te springen. Eddy Wauters staat daar voor open. “De supporters mogen zich niet laten inpakken door de media. Ze moeten zich massaal achter de club zetten, anders is het binnenkort gedaan. Als de supporters willen bijdragen voor bijvoorbeeld het loon, kan ik dat alleen maar toejuichen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties