Genk vraagt fans zich te gedragen op Standard

Mathias Dumarey
Genk vraagt fans zich te gedragen op Standard
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RC Genk moet zondagavond op bezoek bij de regerende landskampioen Standard Luik. De vorige keer dat de supporters van Genk Wallonië bezochten, gedroegen ze zich niet te best (op Tubeke, nvdr). Het bestuur van Genk wil dat de supporters zich nu gedragen.

Toen RC Genk op bezoek was bij Tubeke klonk er op een bepaald moment "Et les Wallons sont du caca" in het stadion. Dat zorgde toen voor ophef waarbij Louis Derwa, de manager van Tubeke, het veld op kwam om te vragen aan de scheidsrechter om de wedstrijd stil te leggen.

Om een nieuw gelijkaardig scenario te voorkomen, vraagt het bestuur van RC Genk bij monde van voorzitter Harry Lemmens en sterke man Jos Vaessen aan de fans om zich nu te gedragen. "We hebben een moeilijke periode achter de rug en we vragen aan de supporters om ons op een positieve manier aan te moedigen. De club hoopt hierbij dat de fans kwetsende spreekkoren richting de Waalse tegenstander achterwege zal laten. Wat het resultaat ook wordt op Sclessin, Genk hoopt dat de supporters hun gezond verstand zullen gebruiken", luidt het op Sporza. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties