Stoke ontdoet zich van dure Kitson

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Stoke ontdoet zich van dure Kitson

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dave Kitson speelt voor de rest van het seizoen voor de Engelse tweedeklasser FC Reading. Afgelopen zomer kwam de rosse aanvaller nog over van die club naar Stoke City, maar hij kon er de hoge verwachtingen niet waarmaken.

Dave Kitson is de duurste speler die Stoke City in zijn clubgeschiedenis heeft aangetrokken. Hij mocht dit seizoen al achttien keer aantreden, maar scoren kon hij nog niet voor The Potters. Stoke City betaalde voor Kitson zes miljoen euro. Tony Pulis, de manager van de club uit Stoke-on-Trent, gaf hem meteen het vertrouwen, maar de voorbije maanden moest de rossige aanvaller vooral tevreden zijn met invalbeurten.

FC Reading verloste Kitson en Stoke City uit hun lijden en huurt de spits nu voor de rest van het seizoen. De club heeft ook een aankoopoptie weten te bemachtigen indien The Royals na één jaar afwezigheid terug kunnen keren naar de Premier League. Momenteel staat FC Reading op een derde plaats in The Championship. De formatie van manager Steve Coppell heeft een achterstand van zeven punten op koploper Wolverhampton Wanderers maar heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld dan de oranjehemden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties