"Alleen Anderlecht en Standard hebben ambitie"

De Nijs Michael
| 8 reacties
"Alleen Anderlecht en Standard hebben ambitie"
Foto: © SC

Kent u Ognjen Vukojevic nog? Wellicht niet. De basisspeler van Dinamo Kiev was ooit bij Lierse aan de slag, maar vertrok er vrij snel. Desondanks leverde hij Lierse een ferme duit op. Ook nu volgt hij het Belgisch voetbal nog van nabij.

"Bij Lierse heb ik mijn talent nooit kunnen tonen. De club heeft geweldige supporters, de rest trok in die periode op niks. Er waren grote sportieve en financiële problemen. We verloren week na week en er waren betalingsmoeilijkheden. Een vreselijke periode", schetst Vukojevic zijn verblijf bij zwart-geel.

Vukojevic ruilde Lierse voor het Kroatische Dinamo Zagreb. Daar werd hij voor liefst acht miljoen euro weggeplukt door Dinamo Kiev, wat ook een aardige cent voor Lierse opleverde. "Op mijn doorverkoop heeft Lierse toen veel geld verdiend, ja. Ik hoorde dat die centen belangrijk zijn geweest voor het overleven van de club. Wel, ik ben blij dat een kleine speler zoals ik Lierse toch nog heeft kunnen helpen", vertelt Vukojevic aan GvA.

Intussen gaat het bijzonder goed met Vukojevic, hij schopte het tot basisspeler in Kiev en brandt van ambitie. "Absoluut, het gaat schitterend met mij. Ik ben vaste basisspeler bij Dinamo Kiev, heb hier een schitterend contract van vier jaar en word niet zomaar de nieuwe Gattuso genoemd", legt hij uit. "We hebben een ploeg die past in de glorierijke geschiedenis van Kiev. Dinamo heeft voldoende kwaliteit om de UEFA Cup te winnen, met minder zijn we niet tevreden."

In België zien we Vukojevic dus nooit meer voetballen? "Alleen voor Standard of Anderlecht. Jullie competitie is niet slecht, maar alleen die twee clubs hebben echt ambitie. De rest stelt niet zo veel voor", aldus de speler van Dinamo Kiev.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties