Dahmane wil geen Rode Duivel worden

Kevin Van Cutsem
| 20 reacties
Dahmane wil geen Rode Duivel worden
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Mohamed Dahmane heeft naar eigen zeggen een naturalisatieaanbieding gekregen om geselecteerd te kunnen worden voor De Rode Duivels. “Maar ik heb geweigerd want ik heb niets weg van een Belg”, zegt de Algerijn in Le Buteur.

“Ik kreeg Belgische papieren aangeboden zodat ik voor de nationale ploeg kon spelen”, vertelt de spits van Club Brugge. “Maar mijn hart zal altijd Algerijns zijn. Ik speel ook voor mijn familie die nog in Algerije woont.”

Dahmane droomt wel van een selectie voor zijn vaderland. “Ik zou graag eens voor Algerije uitkomen, en dat zeg ik met veel emotie. Ik heb twee doelen: de nationale ploeg halen en een huis kopen voor mijn ouders.”
 
Voor hij naar Brugge verhuisde had Dahmane de clubs voor het uitkiezen. “Ik kon naar het Turkse Sivasspor, de leider in de competitie. Maar het kan daar erg koud worden in de winter, dus zag ik een overgang niet zitten. Ook Nice en Bochum wilden me, maar we kwamen er financieel niet uit. Ze hebben het vooroordeel dat de Belgische competitie zwak is, en bieden dus onvoldoende als ze er een speler willen wegkapen. Ik ging er nooit meer verdienen dan bij Bergen.”

Dahmane koos uiteindelijk voor Club Brugge en de derby’s tegen Cercle. “Ik vergelijk onze derby’s graag met Glasgow-Celtic. Met het verschil dat wij onze accommodaties met Cercle delen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties