'United-fan' Riley mag Everton - ManU blijven leiden

Mathias Dumarey
| 3 reacties
'United-fan' Riley mag Everton - ManU blijven leiden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Riley (foto), een Engelse topref, mag van de FA de halve finale van de FA Cup tussen Manchester United en FC Everton nog altijd leiden. Everton-manager David Moyes had dat liever anders gezien want Riley is een erkend United-fan.

David Moyes is bang dat er partijdigheid in het spel zou zijn, maar volgens de Engelse voetbalbond hoeven de blauwhemden niets te vrezen. "Al onze scheidsrechters zijn eerlijk, onbevooroordeeld en objectief. Michael Riley is een van onze beste scheidsrechters en we zijn er zeker van dat hij zondag een prima partij zal fluiten", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Normaal ging de wedstrijd in het Wembley Stadium geleid worden door Stephen Bennett, maar die heeft ziek moeten afmelden. Riley werd in zijn plaats aangeduid tot ongenoegen van Moyes omdat de ref in eerder duels van de Toffees enkele twijfelachtige beslissingen zou hebben genomen. Zo liep Everton in 2002/03 een plaats in de UEFA-beker mis door een discutabele strafschop in het voordeel van Manchester United.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties