Huysegems: "Had liever ergens anders gescoord"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Huysegems: "Had liever ergens anders gescoord"
Foto: © SC

Stein Huysegems beleefde een verwarrende avond. Met twee treffers lag hij mee aan de basis van de kwalificatie van Racing Genk, maar schakelde hij ook de ploeg uit die hem naar de top loodste.

“Dit is één van de mooiste avonden uit mijn carrière. Een finale spelen is altijd een grote droom geweest”, zegt Huysegems. “En ik scoor dan nog twee keer. Ik was nochtans nog nooit zo zenuwachtig geweest. Het was de eerste keer sinds mijn vertrek naar Nederland dat ik terugkeerde naar het Lisp.”

Bij de 1-3 stak Huysegems zijn gezicht weg onder zijn shirt. “Ik had liever ergens anders gescoord. Bij mijn eerste doelpunt was er nog veel ontlading, maar bij de 1-3 wou ik niet al te uitbundig vieren. Ik heb nog altijd veel respect voor Lierse. Spijtig dat ik uitgefloten werd door enkele supporters. Ze waren waarschijnlijk nog kwaad voor de strafschopfase in de heenwedstrijd, maar ik had het toch niet verwacht.”

Zes minuten

 

Genk vond in de eerste helft moeilijk openingen. Net na koffie stonden de Limburgers al snel op rozen. “Voor de rust speelden we te krampachtig, maar in de tweede helft legden we iets meer risico in ons spel en gingen we hoger spelen. Met een snel doelpunt als resultaat. We staan nu op één wedstrijd van Europa. Op de Heizel moeten we er met de massale steun van de supporters voluit voor gaan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties