Juventus-fans hebben het weer op Balotelli gemunt

Mathias Dumarey
| 8 reacties
Juventus-fans hebben het weer op Balotelli gemunt
Foto: © SC

Juventus-fans zouden het gisteren in de halve finale van de Coppa Italia tussen Juventus Turijn en Lazio Roma weer gemunt hebben op Inter-spits Mario Balotelli (foto). Deze keer zouden het weliswaar geen racistische uitlatingen geweest zijn.

Mario Balotelli werd in het duel tegen Lazio Roma (1-2-verlies, nvdr) voor vanalles en nog wat uitgemaakt door een deel van het aanwezige publiek. Het geroep kwam weer uit het vak waar de harde kern van de Juve-supporters zitten. Vier dagen eerder werd de Italiaan met Ghanese roots wel racistisch bejegend door supporters van Juventus in de topper tussen La Vecchia Signora en de Nerazzuri. Toen riepen ze dat een zwarte Italiaan niet bestaat. Het kostte Juventus een thuisduel zonder publiek.

Claudio Ranieri, de trainer van Juventus, is de racistische uitlatingen van de supporters kotsbeu. "Als dit nu nog eens gebeurt, zal ik aanvoerder Alessandro Del Piero naar de harde kern sturen. Als dat dan nog niet helpt, is er maar één optie meer en dat is het opzoeken van de kleedkamers", aldus de Juve-oefenmeester.

Gisteren waren in het Stadio Communale ook slogans te lezen die de loftrompet zwaaien over zwarte voetballers. Zo viel er te lezen dat Edgar Davids, Clarence Seedorf en Mohammed Sissoko echte kampioenen en idolen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties