Romantsev neemt snel over van Karpin bij Spartak

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Romantsev neemt snel over van Karpin bij Spartak
Foto: © SC

Het zag er naar uit dat Valery Karpin het seizoen zou afmaken als trainer van Spartak Moskou, maar al na twee dagen besloot hij de fakkel door te geven aan een ervaren rot: Oleg Romantsev (foto). Hij volgt er de Deen Michael Laudrup op die werd ontslagen.

Oleg Romantsev is een oude bekende van Spartak Moskou. Hij coachte de roemrijke club al in de periode 1989-2003. Onder zijn leiding werden de hoofdstedelingen maar liefst negen keer kampioen van Rusland. Romantsev werd in 2003 de laan uitgestuurd nadat hij had gezegd dat de toenmalige voorzitter Andrei Chervichenko had geprobeerd om de Russische bekerfinale te kopen. Nadien werkte Romantsev nog bij Dinamo Moskou en Saturn Ramenskoye, maar in 2005 verdween uit het voetbal mede door alcoholproblemen.

Valery Karpin
had overgenomen van de Deen Michael Laudrup die werd ontslagen omwille van de zwakke seizoensstart. De technisch directeur van de club zou verder coachen tot het einde van het seizoen, maar heeft daar nu toch van afgezien.

Romantsev is heel gemotiveerd om er weer in te vliegen. "Ik heb veel zin om weer aan het werk te gaan. Ik wil van Spartak weer een grote club maken, een club die gevreesd wordt omwille van haar herkenbare aanvalsspel. Ik ken Valery en de assistenten van de club al, dus ik kan direct aan de slag", aldus Romantsev in Sovetski Sport.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties