Duel om de vierde plaats

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Duel om de vierde plaats
Foto: © SC

Nu de titelstrijd beslecht lijkt, gaat de meeste aandacht in de Serie A uit naar de strijd om de vierde plaats, waar nog 3 ploegen voor in aanmerking komen. 2 daarvan, Fiorentina en Roma, nemen het dit weekend tegen elkaar op.

Fiorentina telt 3 punten voorsprong op de Romeinen en kan een belangrijke slag slaan. Wel moeten de Viola nog even hun spelmaker Felipe Melo missen, die nog 4 schorsingsdagen uitzit. Mutu is niet inzetbaar, zodat Gilardino (foto) de aanval draagt, van kortbij gesteund door Jovetic.
Roma mist nog steeds heel wat sterkhouders, waaronder Aquilani, Vucinic en Perrotta. Die laatste haalt wellicht wel al de bank. Mexes is geschorst, zodat Riise centraal met depanneren.

Genoa kan de lachende derde worden. De Grifoni trekken naar Bologna. Milito is weer klaar voor het grote werk: de Argentijn wordt vermoedelijk geflankeerd door Palladino en Sculli. Vanden Borre valt wellicht buiten de selectie. Mudingayi wordt door Papadopulo centraal geposteerd in een viermansmiddenveld. Di Vaio krijgt met Adailton een aanvalspartner.

Inter kan opnieuw een belangrijke stap richting scudetto zetten bij winst in Napels. In het seizoensbegin een gevreesde trip, maar tegenwoordig zijn de Azzurri, ook onder nieuwe coach Donadoni, een stuurloos schip. Tot overmaat van ramp is zowat heel de Napoli-achterhoede onbeschikbaar: Cannavaro is geschorst, Vitale, Santacroce en Rinaudo zijn geblesseerd.
Op Maicon na beschikt Mourinho over al zijn basisspelers.

Milan zit in de winning mood en wil die lijn doortrekken tegen Palermo. Inzaghi is niet meer weg te denken uit de ploeg en ook voor de rest wijzigt Ancelotti niet: never change a winning team.
Ballardini moet enkel de op cocaïne betrapte Carrozzieri missen. Cavani (foto), Miccoli en Co. hopen de stunt van tegen Inter (2-2 na een 2-0 achterstand) te kunnen herhalen.

Een nederlaag bij Reggina zou wel eens het begin van het einde voor Ranieri bij Juventus kunnen zijn. De Bianconeri lijken op de dool en de thuisploeg heeft de punten dringend nodig in de degradatiestrijd.
Tiago is geschorst, zodat Poulsen in de ploeg komt. Amauri is fit, maar start nog op de bank. Voor Giovinco lijkt er alweer geen plaats te zullen zijn.
Het aanvallende trio van de Amaranto, Brienza - Cozza - Corradi, moet de Oude Dame pijn kunnen doen.


De andere wedstrijden van de 33e speeldag:

Chievo - Udinese
Lazio - Atalanta
Lecce - Catania
Sampdoria - Cagliari
Torino - Siena



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties